Iron Horse Yakuza

chillyzi
Kontakt:

Iron Horse Yakuza

Post autor: chillyzi »

Jeździł ktoś może na tym? Zastanawiam się nad kupnem. Miałby śmigać z Domainem 160mm i byłby przeznaczony na niezbyt wyboiste trasy z dość dużymi dropami (powiedzmy 3 metry wysokości i przy dość dużej prędkości, więc bez mega pierdolnięcia przy lądowaniu) i pewnie czasami jakieś chopy o bardziej dirtowej charakterystyce.
mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

Nie widzi mnie się Domain w Yakuzie pomimo , że do amortyzatora nic nie mam. ( bardzo możliwe, że będzie to przez wysokość amorka wyglądało pokracznie - to tak jakbym oczyma wyobraźni widział DEmo 8 z Domainem xD) kąty jak marzenie :)

Jeśli Yakuza + 3 m dropy co już nie jest wcale mało to raczej bym uderzył w domaina , który to posiada dwie półki i więcej skoku.

Albo w ogóle dać sobie spokój z Domainem

Obrazek

Zobacz Yakuza z 888 i prezentuje się dość dostojnie ( a 888 znany jest w opinii publicznej jako jeden z wyższych amortyzatorów ) , teraz wyobraź sobie przód z 5 cm niżej :P
Heksa_chloro_cykloheksan
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

Domain u-turn, czy coil? Bo coila można w bardzo łatwy sposób przerobić na 180 mm i to już by dużo lepsze było.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

mi to sie widzi yakuza z totemem ;]

edit: yakuza chyba posiada główkę na 1 1/2" więc można zawsze kupic regulowane stery ;]
chillyzi
Kontakt:

Domain U-Turn. Rzeczywiście kąty chyba byłyby słabe jak by go wrzucić do Yakuzy, tylko problem w tym, że ja już mam tego amora, a nie dam rady go sprzedać bo jest trochę rozwalony i muszę przy nim zostać :/
To może polecicie jakąś ramę z którą by się zgrał? Scott Voltage FR mi pasuje, ale jest dużo za drogi, a stary Big Hit, chyba ma znowu za duży skok?

Na allegro jest coś takiego (ale chyba za delikatne?) http://allegro.pl/rama-full-poison-cura ... 96083.html
mitoza-mejoza
Kontakt:

Post autor: mitoza-mejoza »

Dużo za dużo delikatne ;)

Mówisz , że przy domainie musisz zostać :>

Jeśli Voltage za drogi ( notabene pasowałby idealnie ) , kona operator FR wydaje się również być ciekawym rozwiązaniem ale gdybamy sobie bo nie znamy Twojego budżetu

Big Hit , ja myślę , że coś z tego mogłoby być ( stare BH mają jeszcze więcej regulacji położenia dampera niż nowsze modele ) . Możliwe, że by się ustawiło to optymalnie.

Co zaś się tyczy jeszcze tego Domaina , naprawdę nie ma szans go sprzedać ?
Heksa_chloro_cykloheksan
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Co jest nie tak z tym domainem ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
chillyzi
Kontakt:

Z Domainem mega słabo, bo od razu rozwalił się tłumik i ponoć jest do wymiany. Musiałem ustawić sobie tłumienie na takie jaki mi pasuje, wyjebać to czerwone pokrętło do szuflady i wkręcić tam zaślepioną śrubę, żeby mi olejem nie rzygał ;)

Budżet to z 1100 max, więc chyba kupię starego Big Hita tak jak radzi mitoza-mejoza, a do Domaina może kupię dłuższe sprężyny i dotoczę popychacze (czy coś tam) i tyle ;)
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

jest kilka wersji jakuzy, np. jakuza kumicho ma 1.5 główkę i to ramka fr/dh.
Ale kiedyś zwykłą yakuze tez widziałem, ale to nie miało 200 skoku
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Obrazek

+/- 5000zł i zapewniam, że to rebrandowany iron.
juzio-biker
Kontakt:

Re: Iron Horse Yakuza

Post autor: juzio-biker »

Polecam yakuzę, śmigam na niej około roku i jest to bardzo faja , zwrotna, szybka, stabilna rama. Posiadam set yakuza z damperem 222 i boxxem.
Kąty są mistrz. Mniejszego amora od 200 nie polecam do tej ramy ponieważ będziesz haratał pedałami o podłoże :lol: Pozdro
http://juzio6.pinkbike.com/
http://www.pinkbike.com/photo/5802625/
ODPOWIEDZ