[Rama] Kona dawg - Montaż dampera
[Rama] Kona dawg - Montaż dampera
witam,
mam kone dawg i musze zmienic damper, na dole sa dwa oczka montazowe, rama miala zamontowany poprzedni damper blizej korby, jak zmieni sie charakterystyka zawieszenia jesli zamontuje nowy "blizej rury podsiodlowej" ???
licze na szybki odzew
POzdrówka
dodam ze nowy ma skok wieksz o 5 mm
mam kone dawg i musze zmienic damper, na dole sa dwa oczka montazowe, rama miala zamontowany poprzedni damper blizej korby, jak zmieni sie charakterystyka zawieszenia jesli zamontuje nowy "blizej rury podsiodlowej" ???
licze na szybki odzew
POzdrówka
dodam ze nowy ma skok wieksz o 5 mm
doc
Re: [Rama] Kona dawg - Montaż dampera
ale sie dowiedzialem 
niewatpliwie sprawdze, chodzilo mi o to jak przesuniecie dampera do tylu wplynie na geometrie ?

niewatpliwie sprawdze, chodzilo mi o to jak przesuniecie dampera do tylu wplynie na geometrie ?
doc
-
- Kontakt:
Skok czy długość montażową? Bo jeśli ma więcej skoku to nie powinno się nic zmienić w geometrii. Tj. jak usiądziesz to większy SAG i 'głębiej' rower się wgniecie przy dociśnięciu go do ziemi. A jeśli jest dłuższy to tak, zmieni się geo, więc lepiej pozostań na niższym mocowaniu.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Re: [Rama] Kona dawg - Montaż dampera
dlugosc montazowa 200 mm, poprzedni damper mial 51 mm skoku, vivid ma 57mm
doc