Chciałbym tylko przestrzec przed tym użytkownikiem: genius870
Jakiś tydzień temu kupił ode mnie ramę Dartmoor 26player, kliknął w opcje Kup Teraz i dopiero po tym zadzwonił do mnie zapytać o wszystko, o uszkodzenie, o rozmiary rurek itp. Umówiliśmy się, że wpłatę wykona w połowie Października. Wszystko wydawało się ok.
Dwa dni temu napisał, że ma okazje kupić cały rower i chciałby zrezygnować z kupna ramy, rama nie była wysłana więc nie robiłem mu problemu. W końcu każdy kiedyś zaczynał i każdy grosz się liczył. Dopiero przy zwrocie prowizji zaczął się problem. Z niewiadomych przyczyn chciał przelać na moje konto 2.44 tylko nie wiem za co, bo takiej kwoty za aukcje niestety nie miałem. Chciałem dogadać się, że wykonamy zwrot prowizji przez allegro to zaczął świecić inteligencja, że co to nie on, że ile zwrotów już miał, że dostanę 40gr.. choć popełnia błędy ortograficzne gorsze niż.. no nawet nie wiadomo kto : ) Przyznał się nawet, że ma kilka kont na allegro, motyw wystawiania aukcji i podbijania sobie bardzo prawdopodobny.
Finał jest takie że kupujący powiedział że może odmówić zwrotu prowizji i wtedy mam się bujać i z ramą i z prowizją. Zablokował na gadu gadu i zadowolony.
Ze sprawą dam sobie chyba spokój bo co ja mogę od tego człowieka wymagać.? Wątpię bym wywarł wpływ na to by teraz kupił ramę lub oddał pełna prowizję.
genius870 i jego oferta kupna
Pablo, on nie może się nie zgodzić na zwrot prowizji.
Zwrot prowizji plus ostrzeżenie dla kupującego następuje po niewywiązaniu się z transakcji. Ponieważ się z transakcji nie wywiązał, występuj o zwrot prowizji i tyle.
Takich k...ów trzeba tępić bezwzględnie i nie chodzi tutaj o tą prowizję.
Zwrot prowizji plus ostrzeżenie dla kupującego następuje po niewywiązaniu się z transakcji. Ponieważ się z transakcji nie wywiązał, występuj o zwrot prowizji i tyle.
Takich k...ów trzeba tępić bezwzględnie i nie chodzi tutaj o tą prowizję.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
www.hcc-components.pl
Facet/chłopak robi sobie po prostu jaja.. Dostałem odpowiedz z jego wyjasnieniem.
Treść wyjaśnienia:
sprzedający mi odmówił zapłaty za produkt a teraz zada zwrotu prowizji bezczelny typ!
Chyba własnym oczom nie uwierzę jacy ludzie mogą być bezczelni, człowiek chce być dobry i miły umożliwiając późniejsza wpłatę a gość sobie kur** jaja robi, jeszcze na gadu zablokował jak jakieś patologiczne dziecko. Uprzedzam wszystkich przed tym użytkownikiem ze Śląska. Od razu na czarną listę go.
Dostałem odpowiedz od allegro. Prowizja zwrocona, w wysokosci 5zł
Z tego co pamietam to Kupujacy byl przekonany ze nie uznaja.. A tu stalo sie inaczej. Napisalem do niego wiadomosc, ze jesli chce mozemy sie dogadac i moze rame kupic. Odpowiedz uzyskalem taka:
"teraz to juz mi pobrali kase i pan dajesz pozytywa i ja tez ale pan 1 dlatego ze nie wierze juz takiemu allegrowiczowi!"
Ludzie sa smieszni.. tyle w tym temacie ; )
Treść wyjaśnienia:
sprzedający mi odmówił zapłaty za produkt a teraz zada zwrotu prowizji bezczelny typ!
Chyba własnym oczom nie uwierzę jacy ludzie mogą być bezczelni, człowiek chce być dobry i miły umożliwiając późniejsza wpłatę a gość sobie kur** jaja robi, jeszcze na gadu zablokował jak jakieś patologiczne dziecko. Uprzedzam wszystkich przed tym użytkownikiem ze Śląska. Od razu na czarną listę go.
Dostałem odpowiedz od allegro. Prowizja zwrocona, w wysokosci 5zł
Z tego co pamietam to Kupujacy byl przekonany ze nie uznaja.. A tu stalo sie inaczej. Napisalem do niego wiadomosc, ze jesli chce mozemy sie dogadac i moze rame kupic. Odpowiedz uzyskalem taka:
"teraz to juz mi pobrali kase i pan dajesz pozytywa i ja tez ale pan 1 dlatego ze nie wierze juz takiemu allegrowiczowi!"
Ludzie sa smieszni.. tyle w tym temacie ; )