"Płacę z Allegro" - problem

m-cichy
Kontakt:

"Płacę z Allegro" - problem

Post autor: m-cichy »

Witam serdecznie
Chce kupić rower, jedyna opcja zapłaty to "płacę z allegro", ale mam problem odnośnie tego że nie wiem na jaki numer konta będe musiał wysłać pieniądze. Ja nie mam konta w banku i robie przelewy na poczcie ale zawsze robiłem to na numer konta sprzedającego i już, a przy płace z allegro idzie to jakoś do allegro a potem do tamtej osoby
Więc na jaki mam to wysłać rachunek, Allegro ma jakiś??

Mam też jeszcze dylemat odnośnie kuriera, jestem teraz w takiej sytuacji że pracuje od rana do wieczora i niema mnie w domu i nie za bardzo miał by kto odebrać przesyłke, czy można się jakoś umówić z kurierem o godzine dostawy przesyłki, ewentualnie dzień? czy to może indywidualna sprawa zależna od kuriera? i co jeżeli kurier przyjedzie i nikogo niezastanie? robią problemy?

za pomoc góry dzięki
GG 10980116
bighit
Kontakt:

Re: "Płacę z Allegro" - problem

Post autor: bighit »

z kurierem to jest tak ze przed dostarczeniem przesylki dzwoni do cb i pyta czy moze przywiesc paczke ty mowisz ze nie i podajesz swoj powod umawiasz sie na dana godzine lub odbierasz paczke z miejsca rozwozenia
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ludziom chyba zaczyna mózgu brakować.
Zajęło mi to 30 sekund:

Korzystanie z Płacę z Allegro jest proste:

1. Po zakupie przedmiotu otrzymasz od Allegro powiadomienie. Znajdziesz w nim link Zapłać teraz lub przy odbiorze, prowadzący do formularza definiowania wpłaty. Możesz też zapłacić z zakładki: Moje zakupy > Aukcje i Kup Teraz: Kupione - przy aukcji najedź myszką na Opcje i skorzystaj z linku Płacę.
2. W formularzu wybierz aukcje do zapłaty, wpisz koszt dostawy i wybierz metodę płatności. Pamiętaj, że warunkiem korzystania z kart płatniczych jest pełna aktywacja konta w Allegro lub posiadanie przynajmniej 25 punktów w systemie komentarzy (jeżeli pełna aktywacja Konta Allegro nie była wymagana w momencie rejestracji w Allegro).
3. Wpłać należność za przedmiot oraz koszty przesyłki (jeśli to Ty je pokrywasz).
4. PayU S.A. potwierdzi Twoją wpłatę, wysyłając e-mail do Ciebie i Sprzedającego.

Dostępne metody zapłaty:

* Karta płatnicza,
* Przelew bankowy,
* mTransfer - mBank,
* MultiTransfer - MultiBank,
* Pekao24Przelew - Bank Pekao S.A.,
* Przelew z BPH,
* Inteligo,
* Nordea,
* iPKO,
* ING BankOnLine,
* Raiffeisen Bank,
* Millennium,
* BGŻ,
* Kredyt Bank,
* Polbank,
* Citibank,
* Deutsche Bank,
* Getin Bank,
* INVEST-BANK,
* Meritum Bank,
* eurobank,
* Alior Bank,
* Lukas Bank.

Jeśli Twojego banku nie ma na powyższej liście, podczas definiowania zapłaty wybierz typ zapłaty: Przelew bankowy.

Zakupy bez rejestracji i bez pełnej aktywacji konta

Bez rejestracji zapłacisz e-przelewem lub kartą płatniczą.
Płatność kartą jest dostępna w dni robocze od 8:00 do 22:00. Bez rejestracji możesz zapłacić kartą za zakupy w większości kategorii.

E-przelewy są podstawową formą zapłaty dla użytkowników bez pełnej aktywacji konta. Dzięki temu możemy zapewnić Sprzedającym bezpieczeństwo transakcji.

Za zakupy bez rejestracji i bez pełnej aktywacji konta zapłacisz z banków:

* ING,
* Inteligo,
* iPKO,
* mBank,
* Nordea,
* Bank Pekao S.A.,
* MultiBank,
* BZ WBK.

-Strona informacyjna Płacę z Allegro-

Zobacz także:
# Co oznaczają statusy wpłat i wypłat w Płacę z Allegro?
# Jak zrobić dopłatę przez Płacę z Allegro?
# Jak płacić za kilka zakupów u jednego Sprzedającego?
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

poprostu kup to co masz kupic i wyslij sprzedajacemu maila o numer konta ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Jeśli sprzedający ma ustawioną opcje "Płacę z allegro" to musi mieć też ustawiony numer konta w allegro, bo przy płaceniu nie wpisujesz go ręcznie.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

dokładnie, allegro poda Ci numer konta i tytuł wpłaty. Wówczas przelewasz kasę na numer który dostałeś. Jak kasa wpłynie na konto allegro sprzedający dostanie maila ( od razu) i będzie wiedział że ma Ci wysłać paczkę. ( on już sobie sam wypłaci kasę ze swojego wirtualnego konta)
Tak więc pod koniec płacenia z allegro możesz nawet gotowy bloczek wpłaty sobie wydrukować :) :)
Z kurierem możesz się zgadać telefonicznie :) Zazwyczaj są przychylni ażeby się gdzieś spotkać i nie musieć sie więcej z paczką pitolić :)
Slavvduro
ODPOWIEDZ