Rower do FR [full]

kretu
Kontakt:

Rower do FR [full]

Post autor: kretu »

Witam wszystkich

Chce sprawic sobie rame do fr i tu kieruje prozbe do was co lepsze mam oczywiscie kilka propozycji opiszcie mi kazda z tym ram i ocencie lub poleccie cos innego.
- giant glory fr
- zumbi f44
- poison furan t
- norco shore
- kona stinky 07r
- transition dirtbag
- spec sx trail

Na wydanie mam +/- 2100 zl

Z gory dziekuje i pozdrawiam Krecik :D
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

Zależy o jakim FR mówisz,
- giant glory fr - fajna zwinna ramka, świetnie pracuje i nie czuć tej wagi jak się jedzie
- zumbi f44 - moim zdaniem nieudana rama do dh, ciągle ludzie mają z nią problemy
- poison furan t - mając na ramę 2100zł nie rozważałbym poisona
- norco shore - dobrze pracujący fsr, mi osobiście się nie podoba
- kona stinky - odpuść sobie w tej cenie
- transition dirtbag - typowa fr'ka do zbierania strzałów a nie do wybierania nierówności, Szczęki pokazał że można na niej latać naprawdę wielkie rzeczy. rama jak to można powiedzieć do "obecnego fr", dla mnie szału nie ma.
- spec sx trail - ciekawa propozycja dla kogoś kto ma trochę techniki i szanuje sprzęt. specowski fsr pracuje bdb.

Powiedz jaki FR cię dokładnie interesuje, czy tylko hopy, gapy, czy jakieś podjazdy? Co będzie siedzieć z przodu?
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

Cubus5 pisze:- zumbi f44 - moim zdaniem nieudana rama do dh, ciągle ludzie mają z nią problemy
Chyba Cię pogieło. Na tak fajnej i zwinnej ramce nigdy nie śmiegałem.
Jeśli chodzi o ramkę do FR to zumbi odpada, nie te kąty. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie sx trail ze względu na pracę :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

diesel2117 pisze:Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie sx trail ze względu na pracę
Wg moich odczuć FSR pracuje gorzej od maestro jakie posiada glorka. Ja poleciłbym glorkę, nada się do fr dosłownie pod każdym kątem, zacna ramka, bardzo mocna z dobrym geo, o wiele fajniej sie lata niż na glorce dh ale to moje osobiste odczucie ;)
Back in black
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

LestatBiker pisze:Wg moich odczuć FSR pracuje gorzej od maestro jakie posiada glorka. Ja poleciłbym glorkę, nada się do fr dosłownie pod każdym kątem, zacna ramka, bardzo mocna z dobrym geo, o wiele fajniej sie lata niż na glorce dh ale to moje osobiste odczucie
a kiedy miałeś okazje pośmigać i polatać na Glorce DH i Glorce FR żeby porównać? :P
kretu
Kontakt:

Re: Rower do FR [full]

Z przodu bedzie super t 07 rv :D podjazdy raczej nie bardziej hopy i zjazd :)
LestatBiker jezdzac na glorce a na bh tez mialem takei odczucie. A stinky dlaczego nie wiele osob chwali sobie ta ramke..?
LoveDh
Kontakt:

Post autor: LoveDh »

Ja osobiście tej Kony nie polecam bo podobno strasznie jest łamliwa:) a Mowisz ze hopy to moze byc dosc ryzykowne Glorka FR <3
kretu
Kontakt:

haha :D wlasnie od poczatku najbardziej bylem przekonany do glorki fr ale wolalem sie zapytac. a moze znacie jakies jeszcze fajne ramki do fr o ktorych nie wspomnialem..? :D
LoveDh
Kontakt:

majac 2100zl w kieszeni na sama rame nie myślał bym dlugo;) Glora (Oczywiscie Spec BH lub Demo) ale to droga sprawa...:) niewiem moze Treki jakies jakis transition i
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

LoveDh pisze:majac 2100zl w kieszeni na sama ramexD nie myślał bym dlugo;)
to dla Ciebie bardzo dużo?
LoveDh pisze:niewiem niewiemxD
To na Ch*j sie udzielasz?
i przestań te zasrane xd pisać, bo to kretyńskie. Chyba, że w podstawówce, tam będziesz sw33t.

Od siebie polecę glorę, miałem okazje troszeczke pojeździć i dla mnie miazga, fajnie pracuje i jest dosyć pancerna. Transition, tak jak napisał cubus5, do szlagów bardziej. Ogólnie to z tych wszystkich gloreczka:)
StinkySanta
Kontakt:

Post autor: StinkySanta »

kretu kup to co Ci się osobiście podoba i już :) Ja na Stinky 07 nie narzekam (chciałem go mieć od lat i kupiłem) i właśnie od lat jest to ramka w sam raz do FR i już. Jakoś przeżyłem na polskich trasach DH itp.
LoveDh -> Hopy na Stinky dość ryzykowne? Ryzykowne to jest popić śliwkę mlekiem :P
A łamliwe to jest wszystko co jeździ i każdy Ci tu napisze, ze tego nie bierz, tamto tak... Jeden duży minus u mnie to brak pływającego zacisku hamulca, co w przypadku hamowania na dużych nierównościach jest ważnym czynnikiem. Kończąc - ten Specialized jest dobry jak na mój gust + Stinky oczywiście :)
In Trance We Trust
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

diesel2117 pisze:Jeśli chodzi o ramkę do FR to zumbi odpada, nie te kąty
F44 ma zbliżone kąty do wielu ram fr, jest po prostu dłuższa. Wystarczy albo wziac rozmiar krótsza albo dać krótszy mostek jak sie chce mega zwinna rame.
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

boogiel pisze:i przestań te zasrane xd pisać, bo to kretyńskie.
polać mu :D
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
LoveDh
Kontakt:

powiedzialem tylko co myslalem
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

LoveDh, przestań spamować w temacie.
LoveDh pisze:w ramach tego na ile sie znam:)
Po Twoim poście wnioskuję, że nic się nie znasz.

Nie jeździłem na żadnej z tych ram, ale z doświadczenia życiowego mogę polecić Gorię i SX Traila. Z lekką przewagą tego drugiego. Zawsze miałem słabość do tych ram. Natomiast odradzam Norco, kolega 3 połamał. Za każdym razem wysyłali nową w ramach gwarancji ale sam rozumiesz... Co 2 miesiące nowa rama...A może Banshee Scythe? Też fajna ramka.
Z gówna bata nie ukręcisz.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

LoveDh pisze:powiedzialem tylko co myslalem
Komentarze zostaw dla siebie.
Spaced pisze:F44 ma zbliżone kąty do wielu ram fr, jest po prostu dłuższa. Wystarczy albo wziac rozmiar krótsza albo dać krótszy mostek jak sie chce mega zwinna rame.
Może sam się przymierzę do zumbi :).
boogiel pisze:rzestań te zasrane xd pisać, bo to kretyńskie. Chyba, że w podstawówce, tam będziesz sw33t.
Polać Ci!
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

A kolega co nadużywa "XD" wie co to w ogóle znaczy?

kretu
Kontakt:

Juz mam swoich faworytow oto oni:
- glory fr
- zumbi f44

Wszystko zalezy jaka cena,stan i damper mnie zainteresuje w tych ramach.

Dzieki chlopaki pozdrowienia :D
ODPOWIEDZ