Intense m9
Intense m9
Witam. Chciałem sie zapytać jak jest z wytrzymałością tego intensa? pęka tak jak 951?
I jeszcze jedno pytanie kupić tego intensa czy glorke 2011?
Dzięki i pozdrawiam.
I jeszcze jedno pytanie kupić tego intensa czy glorke 2011?
Dzięki i pozdrawiam.
To jakis zart? Porownywac masowke do produktu hiend z pelna regulacja katow oraz charakterystyki pracy?off_road pisze:bierz glorke
Nie pęka, praca jest pewna na poziomie zawalistym.
Poza tym glorka to aktualnie miszczostwo świata![]()
Uwielbiam slyszec opinie ludzi o sprzecie ktorego nie mili szansy nawet pomacac. Ale rozumiem ze to reklama pewnej aukcji allegro

Co do 951, M9 to jest jednak diametralnie inna konstrukcja, nie widzialem jeszcze nigdy peknietej.
Rozreklamował na dhz to teraz sprzedaje. Nie trudno było się domyślić ,że tak będzie. Glorka to pewna rama, jeździ ich bardzo wiele a pomimo to nie słyszy się o problemach z tymi ramami. Praca zawieszenia jest jak najbardziej zadowalająca a co do regulacji to jest raczej indywidualna sprawa. Jeden lubi grzebać i przestawiać pod każdą trase kąty+zawieszenie , a inny co najwyżej podkręci kompresje czy odbicie lub w ogóle nic nie będzie ruszał. Jak nie lubisz sie bawić ze sprzętem i nie zależy Ci na tym żeby mieć rame na widok której ludzie sie bedą ślinić to weź glorke. Poza tym kupując glorke na pewno zaoszczędzisz kilka zł.
M9 to po prostu progresywna liniowo rama. Jakiś cudów w jej pracy to ja nie widze. Miekka na poczatku skoku i trudna do dobicia. Tyle reszta to kwestia dampera i jego ustawienia.
Glorka jest progresywna do 140mm i degresywna od 140 do dobicia. (kopia pracy DW link z Sunday-a) zalezy kto co lubi jedni kochaja inni nienawidza.
Tak jak romo pisze, wiekszosc osob nieslusznie ale jednak kreci przy zawieszeniu z godnie z zasadą jeden set do wszystkiego.
Tu masz organoleptyczne porownanie Glory 2006-2009 z Twoją M9:
M9 jest po prostu mieksza
Tyle ze glorke trudniej dobic ze wzgledu na lawinowo rosnącą progresje na ostatnich 23mm

A tu porownanie ram z tematu GLORY 2010 vs Intense M9:
Jak widać to glorka ma wzgledem intensa bardziej rock and rollową krzywą ugiecia
W dodatku nowa glorka mniej kopie po korbach przy dobiciu wzgledem M9

Glorka jest progresywna do 140mm i degresywna od 140 do dobicia. (kopia pracy DW link z Sunday-a) zalezy kto co lubi jedni kochaja inni nienawidza.
Tak jak romo pisze, wiekszosc osob nieslusznie ale jednak kreci przy zawieszeniu z godnie z zasadą jeden set do wszystkiego.
Tu masz organoleptyczne porownanie Glory 2006-2009 z Twoją M9:
M9 jest po prostu mieksza

A tu porownanie ram z tematu GLORY 2010 vs Intense M9:
Jak widać to glorka ma wzgledem intensa bardziej rock and rollową krzywą ugiecia

Jestes tak glupi ze jest mi Cie zal.Romo pisze:Rozreklamował na dhz to teraz sprzedaje. Nie trudno było się domyślić ,że tak będzie.
Rower na glory kosztuje mniej o 1000zl + ma gorszy osprzet oraz rama na rynku wtornym jest warta 3000zl mniej... Brawo!Romo pisze:Jak nie lubisz sie bawić ze sprzętem i nie zależy Ci na tym żeby mieć rame na widok której ludzie sie bedą ślinić to weź glorke.
Widze ze ladnie sie z Durlikiem zmowiliscie, gratuluje reklamy.
Mniejsza z tym, temat to prowokacja, ja mam mozg i gdybym mial do wyboru w tych samych pieniadzach glory i m9 nie zastanawial bym sie nawet 5 min, to co piszecie jest poprostu smieszne. Moj kumpel ma VW golfa z 350 konnym silnikiem ale ja napewno wolal bym porshe ktore osiagami od niego nie odbiega..
Smieszne forum pelne burakow... zal!
Nie wierze ze ktokolwiek z was na tym forum wybral by wzgledem M9 glory, to jest poprostu smieszna prowokacja i walka o kupujacego.
-
- Kontakt:
Chodzi tu o to ze uzytkownik forum znany i lubiany sprzedaje swoje glory na allegro i temat zostal nagrany do tego zeby zmienic decyzje chlopaka ktory jest zainteresowany M9.LestatBiker pisze: Z tych 2 ram to ja bym wybrał w tej cenie demo.
M9 jest praktycznie nowe - nie ma mowy o wyeksploatowaniu jak w glory
M9 jest drozsze samo w sobie i na lepszym osprzecie - wzgledy ekonomiczne
M9 to lepsza rama od glory - nie mowie tu o gustach tylko mozliwosci regulcji ktore dofacto sie przydaja - regulacja rozstawu kol etc.
Roznica w cenie miedzy oboma rowerami to 700zl... Roznica w stanie obu rowerow nieporownywalna, w cenie rownierz.
-
- Kontakt:
BikerJG, mało rowerów rozreklamowałeś i potem wystawiłeś je na allegro? Nie bede zniżał sie do Twojego poziomu i nie będę rzucał wyzwiskami w Twoja strone. Nie dorosłeś do rozmowy na poziomie i jak zwykle nie stać Cie na nic wiecej poza wyzwiskami. Swojej wypowiedzi w ogóle nie odnosze do tego co jest na allegro. Glory jest (jako rama) tańsze i nie ma takich bajerów jak M9. Tak jak napisałem, jak chce rower na którym chce jeździć a nie grzebać przy nim to niech bierze Glory, a jeśli chce rame przy której chce sie bawić to niech bierze M9. Jest jeszcze osobista sprawa "kultowości" sprzętu w którą nie wnikam.
Romo, gdybym chcial zarobic na tym rowerze sprzedal bym go jako nowy miesiac temu. Ten sprzedaje znacznie ponizej kosztow zakupu - wiec gdzie tu moj zysk i sens reklamowania? Jak reklamowalem rower? Dodajac temat jako ze jest moj jak robi 99% uzytkownikow forum. Nie przewidzialem zakladajac temat ze rower trafi na sprzedaz, naprawde.
Oczywiscie ze wole rame w ktorej moge zmienic rozstaw kol - szybka trasa szerszy / trasa z bandami wezszy, progresje i skok w duzym zakresie czy kat glowki etc. Czy zawodnicy nie zmieniaja opon czasami 3 razy w ciagu treningu? O to w tym sporcie chodzi, jest to sprzet NAJWYZSZEJ KLASY i wg mnie wymaganie od niego takich innowacji to norma.
Twoja wypowiedz mnie boli bo wyglada mniej wiecej tak " glory to rower jak rower nie ma regulacji, intense bardziej oplacalny i z bajerami, ludzie slinia sie na niego ale nie kupujcie M9 bo to BikerJG sprzedaje"
Ogolnie temat zal, naprawde...
Zaraz dojdziecie do wniosku ze tak naprawde lepiej kupic big hit-a, bo m9 za bardzo zbajerowana, za droga, za dobra i ludzie za bardzo jej pozadaja. Polaczki
Oczywiscie ze wole rame w ktorej moge zmienic rozstaw kol - szybka trasa szerszy / trasa z bandami wezszy, progresje i skok w duzym zakresie czy kat glowki etc. Czy zawodnicy nie zmieniaja opon czasami 3 razy w ciagu treningu? O to w tym sporcie chodzi, jest to sprzet NAJWYZSZEJ KLASY i wg mnie wymaganie od niego takich innowacji to norma.
Twoja wypowiedz mnie boli bo wyglada mniej wiecej tak " glory to rower jak rower nie ma regulacji, intense bardziej oplacalny i z bajerami, ludzie slinia sie na niego ale nie kupujcie M9 bo to BikerJG sprzedaje"
Mondraker to masowka ktora jest pod wieloma wzgledami wadliwa, w dodatku nie ma regulacji ktore sa w M9.LestatBiker pisze:Jakby zależało mi na ustawieniach geo, itp gadżetach co przeciętny użyszkodnik ustawia raz na zawsze albo wogóle nie ma o nich pojęcia to kupiłbym moondrakera
Ogolnie temat zal, naprawde...
Zaraz dojdziecie do wniosku ze tak naprawde lepiej kupic big hit-a, bo m9 za bardzo zbajerowana, za droga, za dobra i ludzie za bardzo jej pozadaja. Polaczki
A ja powiem coś na temat jakości firm. Zawiodłem się bardzo na intensiaku,jako rame z moich znów za którą marzyłem latami,gdy wpadła w moje ręce to sie załamałem... To nie jest na pewno sprzęt wart tej kasy, jaką chce za niego producent. Miałem 2 różne modele intensów - Socoma i SS-a ,może to starsze konstrukcje,ale wątpie aby coś się zmieniło. Z giantami mam bardzo dużo styczności,na trasach widać ich bardzo dużo, kogo nie zapytam o opinie nowej glorki to każdy ją zachwala... Zrobili dobrą rame, nie ma przy niej problemów i różnych kombinacji,w ogóle giant ostatnio poprawił swoją obsługę w stosunku do klienta i programy gwarancyjne... Jedyny problem jaki nęka gianta w ostatnich latach to pękające linki w modelu Reign X 2010-2012 ale bez problemu ludzią wymieniają te części... Poza tym reszta zależy też od osoby sprzedającej rower,tutaj nie udziele już swojej opinii,jednak możesz przelać kase i długo czekać na sprzęt a potem go nie zobaczyć,albo zobaczyć nie w takim stanie jakim oczekiwałeś. Tyle ode mnie,pozdro.
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt: