Po sprzedaży mojego HT i wykombinowania reszty funduszy, chciałbym złożyć fulla i piszę ten temat tylko, by upewnić się, czy moja koncepcja roweru jest prawidłowa

Co do tego ile jest funduszy : Cena Core + 1300zł za sprzedaż ixa + 1000zł własnej gotówki, może trochę więcej teraz nie jestem w stanie określić

Co do bike'a
Większość części byłaby używana.
Rama : Używana Kona Stinky z sezonów 05-07 lub giant glory fr z podobych roczników, ostatecznie coś z firmy Norco(ok. 1400zł z damperem i sterami ) Używka jakbym miał pieniądze już teraz to brałbym Santa Cruz Bullit z 2010 za 2100zł, który jest na allegro
Amorek : Domain, lub Boxxer z 05 po serwisie (800zł) Używka
Hamulce : Avid Elixir 7 ( 500zł za 2 ) Używka
Koła : na obręczach double track, piasty novatecha i do tego jakieś fajne oponki 2.5 (razem 500 ) Używki
Kaseta: jakaś 9 używana (80zł )
Przerzutka- Coś pokroju Srama X5 lub X7 (60zł ) używka
Kiera, mostek, gripy : Coś o nazwie AMOEBA BORLA DOWNHILL CONTROL SET za 130zł nowe
Korby - Hussefelty z supportem używki za jakieś 150zł
Siodło - jakiś Earthworks, bądź cokolwiek - 70zł
Pedały - jakieś metale z pinami - 60zł
Napinacz- MT-94, wiem że to jest shit ale znajomy ma i już z pół roku pracuje jak należy

-------------------------------------------------
Łącznie daje nam to 3800 zł, z czego jeszcze wiadomo trochę się potargujemy więc z 200-250zł urwiemy, czyli jeszcze zostanie nam trochę kasy na upgrade tego co napisałem.
Co sądzicie o takiej machinie ? Jak myślicie jaka waga wyjdzie ? Na pewno mniejsza niż waga mojego aktualnego Cora

Na koniec kilka "danych" o mnie
Mam 15 lat, ważę 65kg, wzrost 175cm, ale jeszcze może trochę podrosnę

Pozdrawiam
Edit : jeśli umieściłem post w złym dziale to bardzo przepraszam