od wsk sa za ciezkie lepiej amora od simsona .
przerubka nie jest trudna kupujemy/wycinamy ze straego amora/robimy rure sterowa ( http://www.cyklotur.pl/?id=31731 ) i montujemy w amorku od motocykla
mozna tez wstawic cala korone widelca ( http://www.cyklotur.pl/?id=34906 )
ale nie polecam amora od wsk bo jest za ciezki ( skok w wsk wersji kross wynosi ok 200 mm)
ja mam amorka przerobionego od simosna i moge go sprzedac amorek dziala zajebi**** :) ma olejowe tlumienie dobicia tylko ze ja do niego wpakowalem polki od jr t 2001/02 i troche mnie wyniosl ten amor ale nie zaluje wyszystko oczywiscie pod qr 20 jak masz jakies pytania to pisz na gg 4899923 przewaznie jestem niewidoczny i pisz nawet jak mnie niema napewno odpiszeee!!!!
zapomnialem amorka od wsk tez probowalem przerobic ale jest zdecydowanie zaciezki i jezeli chcesz sie dowiedziec czegos o nim to najlepiej zglos sie do birola
zobacz do mojej fory w podpisie :)
Amor os cagivy mito wielkosc skok i szerokosc goleni i rozstaw polek jak w monsterze...oczywiscie optoczylem golne dolenie dla zredukowania masy zrobilemdziury w polkach. teraz waz tyle co monster
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Dopasowalem je do sterow fsa the pig....i jestzajebiscie wyjolem jedna sprezyne i mam 200mm zajebistego skoku. a amor jest pancerny nie do rozwalenia :-)
sorry za bledy ale z polamanym obojczykiem sie ciezzko pisze
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
fajnie czyli jednym słowem zajebioza. ;D a ile wynosi całkowity koszt (tatko jest tokarzem takze toczonko gratis ;]) kosztuje wykonanie takiego amorka 175-200 mm.
P.S jaki jest stosunek kasa/jakosc (wydaje mi sie ze zajebisty ale nie zaszkodzi spytac) i jakie sa tego wady ??
teges rententeges a w 500 zyla przerobił by taki amorek z motorka (jhehe z 100-160 skoku) bo kurde na wiosne prawdopodobnie sie wyposarzam w rower (lepszy prawdopodobnie gt cukier 1,0) a kasy mało wiec nie wiem czy jakosc/kasa nie było by lepiej takiego walnac zamiast jakiegos dupnego RST...