[korba]bop backflip - luzy w lewej korbie
[korba]bop backflip - luzy w lewej korbie
Witam mam pewien problem. Posiadam korbe bop backflip kwadrat (niestety) i w lewej korbie mam jakby takie przeskakiwanie;/ odkręciłem przeczyściłem nawet troche dałem brunoxu tak na wszelki wypadek przykręciłem z całej siły i dalej to samo. Korba jest troche wyrobiona ale kiedyś ten problem nie występował. Jak myślicie da się to naprawić czy poskutkuje tylko wymania tej korby. Dodam ze nie mam kasy żeby całe okorbowanie kupic.
Suuubuś <3
Re: [korba]bop backflip - luzy w lewej korbie
Miałem ten problem w swoim pierwszym rowerze
1. Kwadrat obłożyć dookoła wyciętym paskiem blaszki
2. Kup nową śrubę i wkręć ją na Loctite lub kleju jeśli nie masz
3. Dokręć przedłużając klucz o jakąś rurkę bardzo mocno, nie bój się o gwint, dobra śruba nie puści, chyba, że w suporcie może. Rób to powoli i ostrożnie.
Po jakimś czasie i tak się to odkręci wiec najlepiej zacząć zbierać na nową korbe.
1. Kwadrat obłożyć dookoła wyciętym paskiem blaszki
2. Kup nową śrubę i wkręć ją na Loctite lub kleju jeśli nie masz
3. Dokręć przedłużając klucz o jakąś rurkę bardzo mocno, nie bój się o gwint, dobra śruba nie puści, chyba, że w suporcie może. Rób to powoli i ostrożnie.
Po jakimś czasie i tak się to odkręci wiec najlepiej zacząć zbierać na nową korbe.
Dzięki za rady zrobie to jutro jak przyjde ze szkoły. Ale takie pytanie po co kupować mam nową śrube jak obecna jest dobra ?
Edit: tą blaszke mam czymś przykleić ?
Edit2:może być blaszka po pepsi w puszce ?
Edit: tą blaszke mam czymś przykleić ?
Edit2:może być blaszka po pepsi w puszce ?
Suuubuś <3
Może być troche wyrobiona, ja kupiłem nową, to są grosze. Przez jakiś czas nic się nie odkręcało, a potem sprzedałem rower, ale pewnie dalej chodziłoqueer0s pisze:Dzięki za rady zrobie to jutro jak przyjde ze szkoły. Ale takie pytanie po co kupować mam nową śrube jak obecna jest dobra ?

Zrobiłem i wszystko działa dobrze byłem na trasce z kumplami i wszystko było ok. Ale i tak jade jutro kupić nową korbe (uprosiłem ojca)
I tu rodzi sie pytanie jaką ? Taką samą ? I czy da sie w ogóle na ten support założyc inną ?

Suuubuś <3
support wygląda na nienaruszonego ; )wasall pisze:jak miałem tą korbe to częściej wyrabiał sie suport niż kwadrat w niej więc mi pomogła zmiana suportu ale jak zakładałeś te blaszki to może być wyrobiony kwadrat w korbie...
Suuubuś <3