od Elixir R odstrasza mnie brak regulacji klamki oraz upośledzona regulacja klocków co nie ulatwia idealnego ustawienia, a jestem na to wyczulony
natomiast Juicy podobno nie są najlepszej jakości
hej.mialem cody z ta reguacja (model 2011) i popsula sie od razu - cielko przez pokretlo ktore zreszta przy kreceniu/regulacji wykrecalo sie cale razem z wezem .
zanim sie popsula stwierdzilem ze i tak jej nie bede uzywal bo jedyne co robi to oslabia hamulce. jak juz musisz brac Avida to ja bym bral te bez regulacji Pad Contact - mniej problemow. w tym pokretle jest pare czesci ktorych nie mozna kupic i czeka Cie zakup calej klamki.
użytkowałem Juicy 7 06r i carbon 08r ... ... i na tym skończyły się niezawodne heble z avida ... elixir R 10r mocny jak seven super modulacja ale *****wa klamka i zapowietrzanie od tak z dupy... ale jakoś poważnie mnie nie .......wił miałem go 2 sezony ...
jakościowo seven 08r jest o niebo lepszy ...
CR sobie odpuść tym bardziej używkę ...
ja mam elixira od addyi , siłowo są mocniejsze od J7, moim zdaniem. Jakoś lepiej mi się na nich śmiga, ale luzy łapią niezłe. Mi się nie zapowietrzyły, dlatego co do tej kwestii się nie wypowiem
Sainty z tarczami grubo wykroczą poza budżet. To dziwne mocowanie to CenterLock, pod to są albo adaptery albo inne piasty... Podobno są tarcze do XT na zwykłe mocowanie, ale ja nie widziałem.