Sklep internetowy WIELKI PROBLEM

xDkrystian
Kontakt:

Sklep internetowy WIELKI PROBLEM

Post autor: xDkrystian »

WItamjcie. Mam taki dość dziwny problem który wiem że wynikał z błędu administratorów sklepu rowerowy.com o to ten błąd :
http://imageshack.us/photo/my-images/208/towqx.jpg/

Czy coś można z tym zrobić ?
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

jak dla mnie bomba - 2 summuny za 3 koła ? chłopie ,bierz, a nie gadaj!
xDkrystian
Kontakt:

tak tylko już cene zmienili w zamówieniu czy jest to zgodne z prawem ?
TheSebaFr
Kontakt:

Re: Sklep internetowy WIELKI PROBLEM

Post autor: TheSebaFr »

Jeśli sie upomnisz, zapewne bedziesz mogl zrezygnowac z zakupu albo dostaniesz rabat, aczkolwiek w supermarketach jest cos takigo, ze jesli cena towaru bedzie napisana np. 5zl, na kasie naliczy 10zl, to masz prawo kupic za 5zl :) Jesli sie myle to mnie poprawcie.
xDkrystian
Kontakt:

no właśnie wg mnie też tak powinno być
zachar
Kontakt:

Post autor: zachar »

Wpłacaj 3k i czekaj na ich krok, na 100% możesz kupić te 2 rowery za 3 tyś. Błąd w cenie nie wyniknął z twojej winy, miałem już kiedyś taką sprawę tylko że w sklepie stacjonarnym. Nie mieli innego wyjścia jak sprzedać mi przedmiot.
TheSebaFr
Kontakt:

Post autor: TheSebaFr »

Tak, tylko żeby potem te pieniądze odzyskał :) Przeczytaj regulamin, powinno być coś o błędach na stronie, zapewne będzie coś takiego, że nie biorą odpowiedzialności za nieprawidłowości w treści :)
zachar
Kontakt:

Post autor: zachar »

TheSebaFr pisze:Tak, tylko żeby potem te pieniądze odzyskał Przeczytaj regulamin, powinno być coś o błędach na stronie, zapewne będzie coś takiego, że nie biorą odpowiedzialności za nieprawidłowości w treści
Tylko że to nie do końca jest nie prawidłowa treść. Nieprawidłowa treść to np. hamulec mechaniczny avid elixir r. Tutaj mamy do czynienia z ceną. Można myśleć że rowerowy zrobił mega promocje na rowery a nie popełnił błąd.
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

Ja bym się zbytnio nie podpalał i nie szukał w tym interesu życia, pewnie i tak się z tego błędu wykręcą, no ale walcz :mrgreen:
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Walcz i opowiadaj jak poszło :D
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wszyscy narzekaja na wysokie sprzęty sprzętu, a jak przychodzi co do czego to najlepiej zerżnąc przyjazny sklep w dupe. Tylko, że jak straci to mniej zamowi, mniej zamówi - dostanie wyzsza cene - sprzeda po wyższej cenie.

Scena rowerowa w Polsce jest mała. Powinniśmy sie wspierać nie próbować wycwaniaczyć i wyruchać.
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Współczuje rowerowemu takiego klienta.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
maciek000111999
Kontakt:

Post autor: maciek000111999 »

teraz kazdy kozak a mysle ze większsc osób jak znalazło by sie w takiej sytuacji to by zmieniły zdanie, bo kto by nie chciał summuma za 2k
Spaced
moderator
Kontakt:

maciek000111999 pisze:teraz kazdy kozak a mysle ze większsc osób jak znalazło by sie w takiej sytuacji to by zmieniły zdanie, bo kto by nie chciał summuma za 2k
Ja chciałbym ale nie czyimś kosztem. Jak portfel/komórke w knajpie znajdziesz to też bierzesz ze sobą zamiast obsłudze zgłosić?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Sytuacja jak z Jeep Grand Cherokiee sprezdanym za 3500 na allegro swego głośnego czasu ;)
Zakup był za ową kwote i sprezdający musiał fure oddać za taką kwote ;) Tu jest tak samo ;)

Spaced widzisz np damper za 200zł nowy fabrycznie, przykładowo DHX RC4 kupujesz go, wysyłasz kase a sprzedający z tekstem, ze za złą kwote wystawił... nie domagałbyś sie sprzetu który kupiłeś? ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Mariancobretti
Kontakt:

Post autor: Mariancobretti »

miałem bardzo podobną sytuację tez w sklepie rowerowy.com. Jako sposób zapłaty wybrałem pobranie. Kurier przyjechał, wydał mi paczkę, ja chce płacić a on mi mówi ze nie ma pobrania (w nawiasie dodam ze pobranie powinno byc 3000zł). Ale następnego dnia zadzwoniłem do sklepu i przedstawiłem jak sprawa wygląda. Faktycznie, ktoś po prostu się pomylił (tam pracują ludzie, nie maszyny). Suma sumarum... wpłaciłem pieniądze na ich konto, sumienie mam czyste, a jako bonus dostałem dodatkowo oprócz stałego rabatu, upust 50zł.
Po drugie, status twojego zamówienia jest"oczekujący - nie potwierdzony" także nie podpalaj się :). Zamówienie albo będzie anulowane po wcześniejszej informacji albo skorygowana będzie cena :)
Spaced
moderator
Kontakt:

off_road pisze:Spaced widzisz np damper za 200zł nowy fabrycznie, przykładowo DHX RC4 kupujesz go, wysyłasz kase a sprzedający z tekstem, ze za złą kwote wystawił... nie domagałbyś sie sprzetu który kupiłeś? ;)

Nie byłem w takiej sytuacji tylko widząc damper tej klasy za 200zł zakaldalbym ze cos jest nie tak albo ze własciciel sie pomylił. I nie gadałbym o znizce ale nie uważam, że takie zagrywki są fair. Nie ogarniam tego. Scena rowerowa jest bardzo mała i z każdej strony napotykamy problemy to czemu jak jest okazja by wykorzystać drugiego człowieka to wszyscy rzucaja sie na nią niczym sępy? Robiąc takie akcje nie masz potem prawa oczekiwać, ze ktoś zwróci ci zgubiony portfel/telefon. Przez taką mentalność nie chce mi sie mieszkać w tym kraju.
xDkrystian
Kontakt:

za zamówienie podziękowałem to od razu anulowali ale w ramach rekompensaty poprosiłem o większy rabat :)
ODPOWIEDZ