Przesiadka ze streetówki na XC

humanoidal
Kontakt:

Przesiadka ze streetówki na XC

Post autor: humanoidal »

Cześć,

aktuallnie mam rowerek typowo streetowy, koła 24", rama 13", sztywne widełki. Stwierdziłem, że jestem już za stary na dirt/street, od dawna już nic nie ćwiczę i jeżdze bardziej rekreacyjnie po mieście. Chciałbym przerobić mój obecny rowerek, tak, żeby fajnie jeździło się nim po lesie i na dłuższych trasach, od czasu do czasu jakieś płaskie chopy itd. Chcę zostawić singlespeeda, bo naprawdę się przyzwyczaiłem i jeździ mi się bardzo dobrze.

Chodzi mi kontretnie o wybór ramy i widelca. Jako, że zostawiam pancerne koła, stalową kierę itd nie zależy mi specjalnie na wadze. Chodzi mi o to, żeby rama miała odpowiednią geometrię do takiej jazdy jaką opisałem, i widelec o skoku 100-130mm.

Jaki sprzęcik możecie mi polecić? Mam na ten cel 1500, max 2000pln
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Może napisz co jeszcze masz, street'ówka jest na Brakeless? SS i 24" w XC? Słabno to widzę - na podjazdach niepotrzebne przeciążenie organizmu/sprzętu.

Sprzedaj rower i kup coś typowo na XC. Chyba, że Twoje "XC" to 5km wycieczki do okolicznego parku.

2k + to co wyrwiesz na sprzedaniu swojego obecnego roweru (nie wiem co tam masz, ale z 500-700 pewnie jest warte - jeśli nie więcej - NIE WIEM). To w tej kwocie, można szukać już używek nawet pod Enduto (co jest lepszą opcją niż typowe xc).
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Sprzedajesz streetowke za 800 zloty dokladasz 1800 zloty i masz okolo 2600 zloty. Za taka kwote kupisz spokojnie sprzet do XC na allegro na nieglupich czesciach :) Sezon sie skonczyl wiec napewno cos znajdziesz.
ODPOWIEDZ