ubezpieczenia dodatkowe

bakubrody
Kontakt:

ubezpieczenia dodatkowe

Post autor: bakubrody »

Obecnie nie jestem nigdzie ubezpieczony (nie pracuje a z bezrobocia mnie wywalili ) , znacie jakąś firmę ubezpieczeniową która zapewni mi opiekę medyczna .Na przykład jak trafie do szpitala to nie będę musiał się martwic kosztami , zajmą się wszystkim , bo jakieś zwykle ubezpieczenie to mi wypłaci odszkodowanie po wszystkim a za szpital ja będę musiał płacić a te koszty wcale nie są małe .
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Pewnie cię wydymają jeśli to jakaś tania firma.

Wydaje mi się że składki na nfz można płacić kiedykolwiek. Inna sprawa że ta instytucja to pomyłka ale na tą chwilę wg mnie najlepsza opcja do dojenia kasy. Płacisz składkę jak chcesz iść do lekarza i przez miesiąc za darmo all :P Inna sprawa że w miesiąc to się do specjalisty nie dostaniesz raczej.

No i nie działa jak karetkę chcesz bo nie wiesz kiedy się zdarzy wypadek.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
pietryna
Kontakt:

A jednak się zabezpieczyli przed cwaniakami... To niech się srają.
bakubrody
Kontakt:

się dowiedziałem wszystkiego , takie ubezpieczenie zapewnia tylko nfz , ma monopol na to , i da się u nich indywidualnie ubezpieczyć za jakieś 300+ zł miesięcznie , od poniedziałku będę rolnikiem ubezpieczonym przez krus za 100 miesięcznie , wiec ludziska pilnować swoich ubezpieczeń
pietryna
Kontakt:

Niemożliwe że tylko nfz zapewnia. Są prywatne firmy ale właśnie przez ten prawie zupełny monopol nfz zwykle ceny mają większe. No ale nie ma czekania do specjalisty 3 lata...
bakubrody
Kontakt:

inne firmy maja w ofercie zabiegi planowane , ale nie biorą pod uwagę jakiś nagłych wypadków (karetka , jakieś operacje czy badania które trzeba zrobić od razu ) oni zapłacą tylko ja się przez nich umówisz z lekarzem na jakiś tam termin . Ale wszystkich firm nie sprawdziłem , może gdzieś jest jakaś . Za to za granica jest full serwis , pzu wiem ze oferuje pełen zakres pomocy medycznej za granica , ale nie w polsce .
ODPOWIEDZ