Rama, geometria i większy amortyzator

Rurku
Kontakt:

Rama, geometria i większy amortyzator

Post autor: Rurku »

Witam
Jestem w posiadaniu roweru Haro Extreme X6 Comp. Tu widać go w całości, mój różni się nieznacznie: http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/6 ... e.X6.Comp/
Aktualnie posiadam w nim nowy amorek Marzocchi 55 TST2 160mm. Chcę go wymienić na coś większego. Czy kupno dwupółki o skoku 200mm, jak boxxer czy 888 to dobry pomysł, czy lepiej nie kupować do niego nic większego, niż 66 ze 180mm skoku?
W ptym sezonie mam zamiar wziąć się poważnie za downhill, stąd moje zmiany. W następnym roku planuję wymianę ramy. Kwestia, czy większy amortyzator nie zmieni mi tak diametralnie geometrii i efektywności jazdy na obecnej ramie?
Pozdrawiam
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Najlepiej zapytać Haro, będziesz na 100% pewny że można lub nie.

tu masz mail:
mtbcontact(@)harobikes.com.

Jak nie ogarniasz angielskiego to mogę Ci tu treść napisać, a Ty sobie wkleisz to w maila.

Ja miałem podobny problem z Commencalem, odpowiedzieli mi następnego dnia, i mam 100% pewności teraz co można, a czego nie ;)
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
nhp890
Kontakt:

Post autor: nhp890 »

Rurku pisze:Czy kupno dwupółki o skoku 200mm, jak boxxer czy 888 to dobry pomysł, czy lepiej nie kupować do niego nic większego, niż 66 ze 180mm skoku?
Ja dodam, że 66 ze skokiem 180mm ma taką samą wysokość od osi do korony, co boxxer. Więc wychodzi na jedno.
Rurku
Kontakt:

Post autor: Rurku »

Napisałem od razu maila na adres, który mi podałeś i.... nic. Nie odpisali mi do tej pory. Może Wy mi coś poradzicie?
ODPOWIEDZ