siemka mam rame giant faith 05 + damper manitou swinger 3way i teraz mam sprężyne 650ibs i jest za twarda, ważę 78kg jaką byście mi polecili sprężynę ?
Ważę 105 kg, mam zamiar kupić rower na "Fox Van R Coil"
Z tego co rozumiem on ma 3cale skoku. Brakuje mi tylko info jaki duży skok ma mieć tylnie koło. W sensie o ile się przemieszczać. Ktoś wie jak to sprawdzić? >.>
tf tuned trochę zawyża wg mnie. Najlepszy jest kalkulator foxa który jest dostępny w fox service centre czy coś. On faktycznie dobre wartości podaje jak się poświęci chwilę na pewne pomiary.
Hmm...dziwne, oba pokazują mi okolice 350lbs, mam 450 i zdarzało mi się dobić zawieszkę. Nie powiem, żeby było twardo. Spróbowałbym jak to wygląda na 350, może się uda pożyczyć gdzieś.
zawieszenie nie jest po to zeby "nie dobijac" tylko po to zeby pracowac calym skokiem. wogole sprezyna powyzej 500ibs to do traktora chyba jest.
Ja przy wadze 88-90kg smigam 350 lub 400 (zalezy od ramy), raz mialem 450 i nie szlo tego ugiac...
Ja przy 105kg miałem w ramie z przełożeniem 3 i damperem 2.5" 550 i było ok. W innej ramie z damperem 3" i przełożeniem 3 miałem już 450 i było w miarę. Może odrobinę za miękko. 500 byłaby w sam raz.