Avid Code2011 +Tarcze Hope - kompatybilne?
Avid Code2011 +Tarcze Hope - kompatybilne?
Mam zestaw Avid Code R 2011 203/180mm i zastanawiam się nad wymianą tarcz na pływające Hope.
Czy ktoś taki zestaw komponował? Nie chciałbym się babrać w dopasowywanie, a nie jestem pewien czy tarcze bez problemu wejdą w zaciski.
Będę wdzięczny za info.
Czy ktoś taki zestaw komponował? Nie chciałbym się babrać w dopasowywanie, a nie jestem pewien czy tarcze bez problemu wejdą w zaciski.
Będę wdzięczny za info.
http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
W poprzednim rowerze mialem elixiry i tarcze od mono 6, niestety nie objemowaly calej tarczy i trzeba bylo podkladek dolozyc.. W ostatnim rowerze jaki byl mialem Cody wlanie 2011 kupilem tarcze od m4 (sa "nizsze") i spokojnie ogarnia bez dorzucania dodatkowych podkladek
.. Szczerze polecam ten zestaw 

zdaje się że kolega chciał się popisać przytłaczającą wiedzą,ale wyssaną z palucha kolegi.
ani w starych code ani w nowych-nic nie trzeba odcinać
w nowych jedynie dołożyć podkładki na adapter, bo adaptery code są na 200 a tarcze hope 203
a już tym bardziej że mowa jest o rocznikach od 2011-gdzie języczków od klocków nie ma w ogóle
ani w starych code ani w nowych-nic nie trzeba odcinać
w nowych jedynie dołożyć podkładki na adapter, bo adaptery code są na 200 a tarcze hope 203
a już tym bardziej że mowa jest o rocznikach od 2011-gdzie języczków od klocków nie ma w ogóle
Re: Avid Code2011 +Tarcze Hope - kompatybilne?
chodzi o venti coś tam?
szczerze mówiąc to nie wiem jakie są różnice - z pewnością SAW jest nowsza i tańsza.
podejrzewam że poza powierzchnią tarcia efekt jest taki sam.
w każdym razie tarcze hope na pająku rozwiązały moje problemy z niedoborem mocy czy też przegrzewaniem tarcz. cena niewiele wyższa od zwykłych,a +30% na efektywności.
no i waga znacznie lepsza.
przy niektórych amorkach nity od tarczy mogą ocierać o mocowanie adaptera przy amorze.
ja przy 66 po prostu zeszlifowałem te mocowania o grubość lakieru.
szczerze mówiąc to nie wiem jakie są różnice - z pewnością SAW jest nowsza i tańsza.
podejrzewam że poza powierzchnią tarcia efekt jest taki sam.
w każdym razie tarcze hope na pająku rozwiązały moje problemy z niedoborem mocy czy też przegrzewaniem tarcz. cena niewiele wyższa od zwykłych,a +30% na efektywności.
no i waga znacznie lepsza.
przy niektórych amorkach nity od tarczy mogą ocierać o mocowanie adaptera przy amorze.
ja przy 66 po prostu zeszlifowałem te mocowania o grubość lakieru.