Stukający Boxxer WC 09

yetii93
Kontakt:

Stukający Boxxer WC 09

Post autor: yetii93 »

Boxxer stuka przy zerowym ugięciu, stuka ciszej jak go rozbiorę i przesmaruje, gdy pojeżdżę troche to zaczyna stukać głosniej. Amortyzator pracuje normalnie, ale nie ukrywam, ze troche mnie to denerwuje, z góry dzieki za pomoc :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Która strona stuka, domyślam się, że tłumik, górna część odpowiadająca za kompresję? Sprawdź czy jak dociśniesz palcem pokrętło i uginasz amortyzator to czy dalej stuka.
yetii93
Kontakt:

Cieżko jest okreslic, ktora strona stuka, ale raczej jest to strona solo air, zrobilem jak napisales i dalej bylo slychac stukanie, a wymieniałem nie dawno sprezyne solo air. :|
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

A w komorze powietrznej jest minimalna ilość oleju? Nie wiem ile zalecają do solo w boxxerze ale do mojego dual aira bodajże 4ml. Wyjmij amortyzator z półek i uginaj po jednej ladze, będziesz wiedział która strona puka.
yetii93
Kontakt:

W komorze powietrznej jest olej, nie dawno wymieniałem. Dzisiaj wyjąlem amor z półek i jak pociagnalem w gore strone z tlumikiem to bylo sluchac stukniecie, po stronie sprezyny powietrznej nie. Moze jakas podkladka sie wysuneła? I pytanie czy to stukanie moze w czyms zaszkodzić? Amortyzator pracuje normalnie.
ODPOWIEDZ