[Korba] lata na boki
-
- Kontakt:
[Korba] lata na boki
Witam mam problem niedawno zauważyłem że mam bicie boczne na korbie kupiłem więc nowy suport neco za 25 zł nie spodziewam sie po nim cudów ale jak założyłem nowy suport korba dalej lata na boki ma ok 1mm odchyłu co może być przyczyną ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Raczej nic z tym nie zrobisz.. Jeśli chcesz bawić się w patenty, to możesz kwadrat na suporcie czymś owinąć, żeby ciasno wszedł na korbe - jedyne co mi do głowy przychodzi to jakaś folia aluminiowa, bo dętka może być za gruba..
Ewentualnie możesz zrobić tak jak to jest w korbach ze starodawnych rowerów - korba mocowana jest na klin, musiałbyś zrobić otwór wiertarką przez korbę i suport, puścić przez to śrubkę i skręcić dodatkowo nakrętką..
A najlepszym sposobem myślę, że było by kupno nowej korby, tudzież używanej na allegro.
Ewentualnie możesz zrobić tak jak to jest w korbach ze starodawnych rowerów - korba mocowana jest na klin, musiałbyś zrobić otwór wiertarką przez korbę i suport, puścić przez to śrubkę i skręcić dodatkowo nakrętką..
A najlepszym sposobem myślę, że było by kupno nowej korby, tudzież używanej na allegro.