Buciki FR

Fallout
Kontakt:

Buciki FR

Post autor: Fallout »

Chciałbymkupić sobie wreszcie jakieś porządne buty do FR ;) Ważne, żeby były:
-wytrzymałe
-dobrze trzymające się platform
-wysokie (najlepiej za kostkę)
-w miarę oddychające, żeby latem stopa się mocno nie pociła ;)

Myślałem o tych:
http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... en_cyclone
Ale one niestety są do SPD przystosowane, także pewnie nie będą dobrze trzymały się platformy patrząc po podeszwie ?
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Będą się trzymały platform, masz piękne rowki na piny. ;)
Fallout
Kontakt:

Hmm a jak nie trafimy pinami w rowki ?:D Hmm no jest mniejsza powierzchnia styku platformy (żeby nie powiedzieć "pedała" ;P) z podeszwą buta, z fizycznego punktu widzenia tarcie mniejsze to i przyczepność też ?
M_B
Kontakt:

Post autor: M_B »

O trzymanie nie masz co się martwić, wystarczy ze to jest 5.10 i na chwile obecną oznacza to, że nie istnieje jeszcze nic lepszego. Z oddychalnością jest tak że musisz pamiętać, że to nie jest szmaciany bucik do chodzenia więc jak pojeździsz cały dzień to się stopa spoci i tak, aczkolwiek nie sądzę, że jest to poważny problem biorąc pod uwagę ogrom zalet tych butów.
pawel.tulaczko
Kontakt:

Post autor: pawel.tulaczko »

Ja mam Shimano SH-AM41, buty z podwyższoną kostką z jednej strony, żeby nie obiła się od korby. Przede wszystkim BEZ SPD, a pinów trzymają się tak, że w czasie jazdy mam czasem problem sobie nogę poprawić. W Tychach do kupienia w Republic Bikes za ~310zł.
Dostępna jest również ta sama wersja butów z mocowaniem SPD, jeśliby kogoś interere.
Fallout
Kontakt:

Jeszcze są te:
http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... fire_black
i te:
http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... _line_king

Ale piszą, że to bardziej pod bmx`a i nie wiem jak to interpretować. Jak one się w lesie zachowają;) Szkoda, że nie mają na górze rzepa
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Według tego co widzę, to podeszwa jest ta sama ;)
Fallout
Kontakt:

Czyli reasumując ?:P Obojętnie które ?
Fallout
Kontakt:

Czy na 100% te 5.10 cyclone (pod spd) Będą dobrze trzymały nogę na platformach ? Bo jeśli tak to się na nie zdecyduję
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

Na twoim miejscu kupił bym sobie 2 pary nike 6.0 w tej cenie. Trzyma platforme jak chore, wygląd przyjemny, wygodne, i wytrzymałe. But pod spd to spd, w tych butach płacisz też za zapięcie. Jak chcesz tak bardzo 5.10 to kup coś przystosowanego pod platforme. Sprawiasz wrażenie, ja by zależało Ci tylko na ich wyglądzie, bo doczepiłeś się tych spd.
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

CAPEF miałeś kiedyś w ręku 5.10?
Lion Kingi ze zniżką na rowerowym wychodzą w okolicy 300pln, czyli mniej więcej tyle co Nike, a jeździ się nieporównywalnie lepiej. Bierz 5.10,
Fallout
Kontakt:

Wygląd może i też do mnie bardzo przemawia ale najbardziej to, że są wysokie, mają rzep na górze i są w stonowanej kolorystyce. Tylko czy to, że są przystosowane do SPD nie będzie przeszkadzało w użytkowaniu ich na platformach ? To jest NAJWAŻNIEJSZA kwestia ;)
Screamer
Kontakt:

Post autor: Screamer »

Wydaje mi się, że to wycięcie na spd nie powinno w niczym przeszkadzać.. No ale może ktoś inny się wypowie bo osobiście nie miałem do czynienia z żadnymi butami 5.10
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Line King sam miałem brać,ale one niby są mniej sztywne w porównaniu do innych modeli,bo to są też buty do chodzenia. Sam mam Barony i jak podeszwa wytrzyma do końca sezonu to będę pod wrażeniem. Nie wiem jak można pisać,że przez 2 lata wygląda jak nowa. Jak ja dopiero odbyłem z 6 pełnych treningów po 5 godzin, bo reszta to tylko zabawa na dircie i już mam powyrywane kawałki gumy i brakuje np. połowy jednego kółeczka,a piny w Straitline'ach na moje nie są jakieś ostre.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
k1kaka
Kontakt:

Post autor: k1kaka »

http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochron ... act_2_high

Najlepsze, w butach pod SPD jest troche twardsza podeszwa, moim zdanie sie gorzej trzymają platform.
Impus
Kontakt:

Post autor: Impus »

Nie rozumiem po co kupować buty przeznaczone pod SPD jeżeli chce się jeździć na platformach. Są pod SPD - najlepiej sprawdzą się z SPD. Są pod Platformy to znaczy, e są w jakiś sposób do tego zaprojektowane. Z wierzchu but jak but, ale na pewno masz podeszwę z bardziej miękkiej gumy.
Fallout
Kontakt:

Rozumiem, zatem odpuszczając cyclone które powinny się lepiej sprawować i dłużej posłużyć ? High impact 2 czy line king ?
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

Nie bierz butów pod spd do platformy... trzymać się niby będą, ale podeszwa twarda w UJ! ... większy komfort będziesz miał w tych Impactach ;)( kumpel takie miał i zachwalał ;) )
Slavvduro
ODPOWIEDZ