Strzelający łańcuch

pietryna
Kontakt:

Strzelający łańcuch

Post autor: pietryna »

Mi już się skończyły pomysły.
http://img31.imageshack.us/img31/7622/asdzy.png
Jako że linia jest lekko krzywa to łańcuch mi tak zachodzi na zęby i w momencie gdy spada na swoje miejsce to strzela.

Próbowałem przełożyć wszystkie podkładki pod suport od strony napędu(gwint jest długi także bez głupiego gadania że nie wolno...) ale niewiele pomogło. Piłowanie mocowania 64mm żeby się schowało raczej nie wchodzi w grę. Poza tym wygląda to tak że byłoby ok jakbym miał ząb na 104mm a 30 czy tam nawet 32/9 to już lekko za twarde przełożenie.

Konfiguracja:
RF Evolve z ząbkiem 26t na 64mm
Coaster SS Pro
NS Bitch
Wippermann 108.

Mogę jeszcze jeździć i czekać aż się "ułoży" ale raczej zawsze uważałem to układanie się łańcucha za mit. Szczególnie że łańcuch nowy, zębatka nowa, driver niby używany ale nie widać po nim śladu zużycia.
CEZAR
Kontakt:

Post autor: CEZAR »

w sumie to ja tez mialem zebatke na waski lancuch mtb 1/8", lanuch byl gruby bmx bo mialem driver i tez mi strzelało, linia łańcucha tez troche krzywa była. Miałem przelożenie 24:10
http://cezar-mtb.pinkbike.com/
pietryna
Kontakt:

Tyle że mi zęby i drivera, i zębatki strzelają...
Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

wiesz ze jak sie zmmienia naped to caly? zreszta moze lozyska Ci padly w piescie i stzrela , po za tym mi lancuch idzie z napinacza pod duzym skosem na najwieksza zebatke w kasecie i nic nie strzela,
FORZA JUVE!!!
pietryna
Kontakt:

A ty nie wiesz że driver to nieco inna rzecz jak kaseta?

Łożyska nie padły bo nie... w momencie kiedy koło kręci się kilka minut po zakręceniu łożyska są ostatnim podejrzanym.

Poza tym napisałem dlaczego strzela bo to wiem. Nie bardzo mam już pomysły jak sobie z tym poradzić.
Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

W sumie jak mialem nowy łańcuch i jezdzilem na SS to tez na poczatku łancuch strzelał potem sie rozciągnał (ale nie spadal ) delikatnie i po problemie. Pojezdzij troche na tym nie wiem moze bedzie po problemie.

PS wiem co driver
FORZA JUVE!!!
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

A próbował dać wać pan zębatkę po zewnętrznej stronie korby ? A suport bliżej? albo podkładki pod komin / śrubę? Przede wszystkim jak stosujesz korbę mtb lepiej dać z przodu np 30 - 32 zęby i większą zębatkę z tyłu, np 16. A tak btw żałuj ze Cie w sobote na rudzkiej nie było ;)
Back in black
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

LestatBiker - i driver zmieniac, piaste tylną? Zębatki 26 nie przełoży na zewnątrz, bo mocowanie jest tylko z jednej strony... zresztą ja wiem, że Ty to wiesz ;)

A jakby zębatkę lekko podgiąć na całym obwodzie w odpowiednią stronę? Stalowa jest, nie powinno się nic stać.
ODPOWIEDZ