Opony do enduro

KondziuNS
Kontakt:

Opony do enduro

Post autor: KondziuNS »

Siemano.
Mam pytanie odnośnie opon do enduro.
Potrzebuje lekkiej oponki - do 700/800g, o niskich oporach toczenia, która jednak w miare zniesie lekkie katowanie na zjeździe.
Jestem zielony jeśli chodzi o obecne trendy w enduro czy am, toteż licze na waszą pomoc ;)
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Hans Dampf od schwabla ponoc daje rade
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

zalezy jeszcze jakie to enduro jedzisz. bo z doswiadczenia i obserwacji widze, ze kto jezdzi po gorach i tak przewaznie konczy na 2-ply'ach ktore lekkie nie sa.
tsuful_zoo
Kontakt:

Post autor: tsuful_zoo »

jezdze na HD 2,35'' PaceStar od stycznia i racza sobie w kazdym terenie bardzo dobrze oprocz bardzo mocnego blota ( to chyba zrozumiale) mam zalena stansem i jeszcze ani jednego flaka nie bylo a jezdze mniej wiecej na 26-28PSI. toczy sie niezle w porownaniu do Nevegali DTC. opone uzytkuje na tyle. waga realna 755g

na przodzie siedzi Muddy Mary 2,35" TrailStar w wersji zwijanej.zalana stansem i napompowana do okolo 24-27PSI ogarnia niesamowicie w KAZDYM terenie. zero kapci od stycznia. waga realna 920g

Nevegal DTC 2,35". straszna szmata i lapalem nonstop snejki lub dziurawilem tak scianki ze stans nie ogarnial. lepiej sobie radzi mocniej napompowana (34-38PSI) niezle sobie radzi w warunkach mieszanych ale kotwica straszna jezeli chodzi o opory toczenia. waga z trego co pamietam to 710g

Excravator DTC 2.1" . bardzo podobne czucie do Nevegala. szmata nie opona. toczy sie troche lepiej.
nalozylem i na pierwszej jezdzie rozerwalem scianke.

Tyle ode mnie ;)

ODPOWIEDZ