Prostowanie Korby SLX 665
Prostowanie Korby SLX 665
witam
buja mi sie zebatka na pajaku uzywanej przez sezon korby SLX (nowa) - nieznacznie - nieco ponad 1mm
moja waga 80kg na golasa. musialem gdzies przywalic bo nie robie wielkich dropow.
Da sie to bezpiecznie wyprostowac? Moj pomysl to ramie korby w imadlo i odginanie oski.
Czy kupowac SAINTy, jesli macie inne sugestie korby to poprosze. (musi wazyc max tyle co saint i byc w rozmiarze 170 x 73mm)
buja mi sie zebatka na pajaku uzywanej przez sezon korby SLX (nowa) - nieznacznie - nieco ponad 1mm
moja waga 80kg na golasa. musialem gdzies przywalic bo nie robie wielkich dropow.
Da sie to bezpiecznie wyprostowac? Moj pomysl to ramie korby w imadlo i odginanie oski.
Czy kupowac SAINTy, jesli macie inne sugestie korby to poprosze. (musi wazyc max tyle co saint i byc w rozmiarze 170 x 73mm)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie znam za bardzo opinii o tym ale mi sie podoba http://www.bike-mailorder.de/shop/MTB/D ... 20965.html
tylko ze tu sie nie zalozy rockringa :/
tylko ze tu sie nie zalozy rockringa :/
Zanim zaczniesz prostować, sprawdź czy nie masz delikatnego pęknięcia na "szczycie" jednej z korb (od strony pedała). SLX'y lubią pękać w tym miejscu, więc może udałoby Ci się oddać te korby na gwarancję - podobno Shimano wymienia bez gadania, bo to wada fabryczna. Ja się ocknąłem o dwa tygodnie za późno - a miałbym pewnie nowe korby za darmo, po dwóch latach śmigania na SLX...
http://brooce.pinkbike.com
brooce
mam peknieta przy obu pedalach
sprobuje to zwrocic do dystry
dzieki
poza tym sprawdzilem i przy pajaku jest minimalnie skrzywiona. naprawde minimalnie. pomierzylem suwmiarka. i najdalej od osi (przy rockringu (nowym)) bicie wynosi niecale 0.5mm wiec nie bede nic prostowal.
ale oko mam wprawne;)
mam peknieta przy obu pedalach
sprobuje to zwrocic do dystry
dzieki
poza tym sprawdzilem i przy pajaku jest minimalnie skrzywiona. naprawde minimalnie. pomierzylem suwmiarka. i najdalej od osi (przy rockringu (nowym)) bicie wynosi niecale 0.5mm wiec nie bede nic prostowal.
ale oko mam wprawne;)