Siema. Mam okazję tanio kupić juniora w bdb stanie, tyle że jest na oś 9mm. Czy przez to junior dużo traci na sztywności ? Opłaca się w to pakować ? Amortyzator używany będzie w lajtowym FR i DH. Mnie bardzo przekonuje stosunek cena/jakość, bo do 450zł mamy launche i duro Pozdro !
Mialem kiedys duro triple (bardzo zblizony do juniorka) i podczas hamowanie przednim hamulcem kolo przesuwalo mi sie w strone tarczy o jakis cm, os 9mm w ogole nie jest sztywna nadodatek przy skoku 170mm tym bardziej w DH nawet lajtowym. Ja odradzam.
w zasadzie duro po przetlumaczeniu z wloskiego na polski oznacza MOCNY .nie znienia to faktu ze kolo na 9os w duro triple tak samo jak juniorze to bezsens moim zdaniem . Chyba ze tak jak wspomnial Las3k_91 Ldz da chlopak os na sruby a nie na szybko zamykacz to powinno tzrymac dosc dobrze,
Grzesiek888 pisze:w zasadzie duro po przetlumaczeniu z wloskiego na polski oznacza MOCNY
Ale wiesz, suntour tylko sobie tak dla beki to nazwał.
Lasek dobrze prawi, jak zastosuje sie oś na nakrętki problem zaniknie, testowałem to na wielu amorach i zdawało egzamin. Nakrętka trzyma o wiele mocniej os niż jakokolwiek zacisk.
Miale kiedyś dart'a 2 z piastą na oś 9 tez mi ściągało jak hamowałem, lądowaniach na przednim kole...
Zamieniłem ośkę na nowatec'a z opcja 9/10 i 20mm. Na silę wepchnąłem ośkę 10 i po problemie.
Jeżeli nie masz kasy na coś na ośkę 20 jest to jakieś rozwiązanie, ale na Twoim miejscu wiłabym odłożyć więcej i kupić coś na 20 wtedy ma się naprawdę mniej problemów z przednim kołem.