Siema!
Chodzi mi o te trzpienie/śruby, którymi skręca się damper. Potrzebne mi to do mojego Khybera bo stare już ledwo zipią... Fajnie jakby ktoś miał takie cuś na sprzedaż/oddanie , lub wiedział gdzie mogę to dostać.
Tylko jest jeden problem. Konstrukcja ramy nie pozwala na to żeby coś wystawało poza jej obręb w miejscu mocowania dampera, bo łepek śruby/nakrętka będzie zahaczał o ramę. Właśnie dlatego tak te dziadostwo jest zrobione, że chowa się w ramę. Inaczej dawno bym już zwykłe śruby dał .
EDIT. Zapomniałem dodać, że w środku tej tulejki jest oczywiście gwint Jaki to nie wiem ale za to wiem, że wkręcę w to normalną śrubę do kapselka od sterów. I jeśli się nie mylę jest to śruba M5?
Tadziuu^ pisze:Tylko jest jeden problem. Konstrukcja ramy nie pozwala na to żeby coś wystawało poza jej obręb w miejscu mocowania dampera, bo łepek śruby/nakrętka będzie zahaczał o ramę. Właśnie dlatego tak te dziadostwo jest zrobione, że chowa się w ramę. Inaczej dawno bym już zwykłe śruby dał .
Polecam ta firme: http://www.nusiu.pl/sklep/
dorabialem tam sruby do zawieszenia do mojego Speca Enduro bo u dystrybutora byl tylko komplet i to w kosmicznych pieniadzach. Jestem zadowolony, fajnie jakosciowo i tanio. Wymiary i zdjecie pogladowe wyslalem mailowo.