Mam pewien plan który składa się na zmianie popychacza w dj2 05r na tłumik . Mianowicie chodzi mi na stworzeniu osobnego tłumienia w każdej z goleni tak jak to miały chyba stare boxery... Chodzi mi o to czy to się może sprawdzić w takim dj czy lepiej zostawić tak jak jest i nie ingerować w to?
napisałem że jeden robi za popychacz(chodzi mi bardziej o wsadzenie drugiego z regulacją , może nie jasno się wyraziłem ) lewa goleń to tłumik bez regulacji (taki jak w dj3 czy juniorach T gdzie reguluje się tłumienie gęstością oleju) prawa zaś tłumik z regulowaną od środka... chodzi mi właśnie o zainstalowanie 2 tłumika z regulacją
chodzi mi bardziej o zniwelowanie bujania bo to jest problem który troszku irytuje ale aż tak nie przeszkadza i w tym jest mój plan albo czy da rade zainstalować SSVF co wymagałoby trochę więcej zachodu
LestatBiker pisze:Da radę wymienic tłumnik tylko sie pytam w jakim celu ?
w celu zmniejszeniu bujania przy przechyłach , troche za bardzo pływa nawet przy pompowaniu. Nawet zwykły ssv z wew. regulacją wydaje mi się że da rade
boogiel pisze:ssvf buja tak samo, zresztą chyba wszystkie marze bujają.
jak sie nie potrafi wyregulować, pomyśleć do czego jest tzw regulacja wolnej kompresji to buja. A tłumik jest tak zrobiony, że wolna kompresja i powrót nie są całkowicie niezależne, więc wzrost jednego powoduje też lekki wzrost drugiego
DubStep pisze:jak sie nie potrafi wyregulować, pomyśleć do czego jest tzw regulacja wolnej kompresji to buja.
stary wyregulowałem sobie , sprawa toczy się wokół drugiego tłumika z regulacją... jeżeli możesz to czytaj ze zrozumieniem nie chce mi się pisać w każdym poście tego samego
ssv ma wolną kompresję? Przecież przy wciskaniu cały olej wali środkiem, myślę że przez powrót leci kilka procent. DubStep dasz 2 tłumiki z regulacją, będziesz mieć więcej tłumienia. Bujanie możesz regulować dolewając troszkę więcej oleju, ale wtedy cały amor się trochę utwardzi.
MUSZEL pisze: boogiel napisał(a):"ssvf buja tak samo, zresztą chyba wszystkie marze bujają."
jak sie nie potrafi wyregulować, pomyśleć do czego jest tzw regulacja wolnej kompresji to buja. A tłumik jest tak zrobiony, że wolna kompresja i powrót nie są całkowicie niezależne, więc wzrost jednego powoduje też lekki wzrost drugiego
Ta, w 888 vf to se mega poregulowałem. Imho, nie przerabiałem tłumika, a chciałem, jednak zmieniłem na wyższy model marza i projekt doskonalenia vf upadł.
MUSZEL padam już na twarz że tak powiem i źle zinterpretowałem tego posta , to co napisałeś jest w tym prawda ale jak już czytam to wszystko to chyba jednak zarzucę 2 ssv ustawie regulacje na maxa . Z ssvf raczej nie będę kombinował najwyżej kupie 66 takie jakie będą mi potrzebne i będzie już bez kombinowania
Dj mam do streetu ,a 66 bym kupił już pod dirt/fr na inną ramę ( sorki że odbiegnę od tematu trochę co polecicie do dh chodzi mi o amor) bo może złoże sobie rower do dh a nie dirtu ...