EZrider pisze:Bo jest tylko i wyłącznie po to, żeby zbierać siłę uderzenia przy lądowaniu - warto dodać.
Warto dodać,że jest to powtarzana głupota zrodzona na forum

( bez jakiś osobistych urazów
EZrider ) .
Po pierwsze proszę zobaczyć ile osób ma takiego fulla na forum.
Po drugie najczęściej piszą to osoby,które nie miały takiego roweru nawet pół sezonu i są przyzwyczajone do jazdy na dużym fullu ( różnica sagu 30%,a 10% - oznacza to tylko,że rower jest twardy,a nie że nie pracuje,bo u mnie chodzi 70-80% ). Mam kolegę ,który waży prawie 30kg mniej i też powtarza,że to nie pracuje - do jasnej cholerki jak to ma działać jak przy mojej masie ma 10% ...
Po trzecie warto patrzeć do czego rower jest wykorzystywany :
- rowery do dirtu,czy slopa są twarde,bo po ciula normalny sag ,który "zjada wybicie"
- najgorsze stereotyp jest nt roweru do bikepark - zastanówcie się co piszecie ... Po co komuś rower,który nie pracuję,a tylko wybiera strzały na normalnych traskach ?
Przyk. Wildcard ma mieć według producenta sag 15-25% Niech mi ktoś powie niby czemu to nie ma normalnie pracować jak rower do FR ?
Spaced dobrze napisał,bo sam taki rower przerabiałem - takie rowery jak Absolut SX mają tendencję do bujania przy pedałowaniu , ludziska chcąc to zlikwidować zdrowo przeginają z napomowaniem dampera co powoduję,że ten rower słabo pracuje - tyle,że to wynika z winy
użytkowników nie kumających przeznaczenia roweru. Rowery z punktem obrotu na suporcie wcale źle nie pracują , wręcz są na moje za bardzo wrażliwe. Chyba tylko za wyjątkiem starego rowerku marki Cove i chyba niemieckiego fulla do DH wszystkie takie rowery są do slopestylu.