Marzcocchi 66 RC3 Ti - zmiana twardości
-
- Kontakt:
Marzcocchi 66 RC3 Ti - zmiana twardości
Siema,
Mam pytanie odnośnie 66 w wersji z tytanową sprężyną. Czy da radę go "zmiękczyć" bardziej niż pozwala na to regulacja ilości zwojów? Od razu zaznaczam iż owa zmiana powinna się odbyć bez wymiany sprężyny. Zastanawiam się od czego jest dolny korek na prawej ladze - nie odnalazłem tego w instrukcji. Jeśli trzyma sprężynę to czy da radę jeszcze nim coś podkręcić?
Chodzi o zwiększenie SAGu z ~20 na 30%.
Pozdro
Mam pytanie odnośnie 66 w wersji z tytanową sprężyną. Czy da radę go "zmiękczyć" bardziej niż pozwala na to regulacja ilości zwojów? Od razu zaznaczam iż owa zmiana powinna się odbyć bez wymiany sprężyny. Zastanawiam się od czego jest dolny korek na prawej ladze - nie odnalazłem tego w instrukcji. Jeśli trzyma sprężynę to czy da radę jeszcze nim coś podkręcić?
Chodzi o zwiększenie SAGu z ~20 na 30%.
Pozdro
-
- Kontakt:
Co do podciśnienia to ten amor ma tak, że przy zwykłym spuszczeniu powietrza, sam się z powrotem nim nabije, więc podciśnienie nic nie wniesie, bo znów zrobi się z tego zwykłe ciśnienie (próbowałem nim napisałem post).
Aż tak osobiście mi to nie przeszkadza, ale po prostu chciałem mieć równowagę między miękkim zawieszeniem w ramce, a twardszym widelcem.
Mimo to dzięki za odpowiedzi
Ps. wypicie wody raczej nic nie da. Ludzki żołądek ma ~1,5l pojemności, więc 1,5kg ciężej nic nie wniesie
Aż tak osobiście mi to nie przeszkadza, ale po prostu chciałem mieć równowagę między miękkim zawieszeniem w ramce, a twardszym widelcem.
Mimo to dzięki za odpowiedzi

Ps. wypicie wody raczej nic nie da. Ludzki żołądek ma ~1,5l pojemności, więc 1,5kg ciężej nic nie wniesie

Może da się uszczelnić zaworek. Tzn. jeśli jest tam jakaś wkręcana zatyczka to na nią taśmy teflonowej obficie dać. A jak nakręcana to wepchnąć do niej uszczelkę odpowiednią żeby przy dociśnięciu się uszczelniła(jak pompka do amora).pawel.tulaczko pisze:Co do podciśnienia to ten amor ma tak, że przy zwykłym spuszczeniu powietrza, sam się z powrotem nim nabije, więc podciśnienie nic nie wniesie, bo znów zrobi się z tego zwykłe ciśnienie (próbowałem nim napisałem post).