Chciałbym przeprowadzić serwis tego amortyzatora i zastanawiam się jakie smary, oleje do niego kupić ze strony :
http://rowerowy.com/narzedzia_serwis/se ... leje_smary .
Wiem że jest to amortyzator z najniższej półki ale po wakacjach mam zamiar zmienić go na Marzocchi 66 RC3. Lecz póki co muszę przetrwać na Launchu.
Chciałbym aby chodził płynniej bo od wczoraj zaczął zacinać mi się w połowie :P
RST Launch
Kup smar uniwersalny. Parę złotych a pomoże.
A jak jesteś power userem to popatrz czy coś się da gdzieś uszczelnić -taśma teflonowa, oringi, simeringi - cokolwiek, gdziekolwiek żeby jakąś goleń zamknąć. Jeśli ci się uda i zalejesz to olejem to niesamowicie poprawi pracę w stosunku do smaru.
Ja ci nie powiem gdzie dać uszczelnienia bo nie wiem. Ale sam takie zabawy często uskuteczniam jeśli są możliwe. Odrobina logicznego myślenia w garażu i można zdziałać cuda.
A jak jesteś power userem to popatrz czy coś się da gdzieś uszczelnić -taśma teflonowa, oringi, simeringi - cokolwiek, gdziekolwiek żeby jakąś goleń zamknąć. Jeśli ci się uda i zalejesz to olejem to niesamowicie poprawi pracę w stosunku do smaru.
Ja ci nie powiem gdzie dać uszczelnienia bo nie wiem. Ale sam takie zabawy często uskuteczniam jeśli są możliwe. Odrobina logicznego myślenia w garażu i można zdziałać cuda.