Tak jak w tytule. Poszukuje Ramy fulla, i amortyzatora z przeznaczniem do FR/lekkie DH. . Na amortyzator mam około 1000 na ramę 1500. Mój wzrost 173mm /65kg. Prosze o porady co kupić. Obecnie mam 66rcv 1.5'' więc jakby rama była pod 1,5'' to wtedy miałbym na nią około 2000.. Z góry przepraszam za chaotyczne pisanie.
Mysle że najlepszym rozwiązaniem będzie pozostawianie widła i rozglądac sie za jakaś ramą do 2k jak napisałeś Spokiojnie znajdziesz jakieś ramy pod amortyzator 1,5"
Nowsze norco może wyhaczysz za 2k. 2009+ były z główkami 1.5". Ale to w polsce niepopularne bo "brzydkie". Poza tym relatywnie nowe jak na roczniki używanych ram sprzedawanych u nas więc może nie być. Ktoś kto ode mnie atomika 09 brał mówił że czeka na nową ramę i zastępczą chce. Może niedługo się pojawi. Ja go sprzedałem za jakieś 2100(ze sterami i sztycą - bez dampera). Może wyjdzie taniej.
A np . Turner DHR ? czy lepiej się w to nie pchać?. Wgl gdzieś czytałem na necie że Bop stonebreaker ma sterówke 1,5'' Czy to prawda?. ( bo bym przebolał na sztywniaku 2-3 miesiące i dozbierał na instense ;>
boogiel pisze:na ebay są nowe a-line 2009 gołe za 1400
1925zł z wysyłką z aukcji, bez prowizji banku/paypala [+50-100], cła i vatu [+600, prawie pewne przy tej opcji]. 1600zł bardziej realnie I są już tylko małe.
Stara rama, wielkie przełożenie wymusza twarde sprężyny nawet dla lekkich ludzi. O powietrzu zapomnij moim zdaniem. http://www.pinkbike.com/photo/3026652/ Bender Style.