Witam poszukuję śruby od wahacza, ponieważ obrobiło mi się gniazdo.
1. Gdzie można taką śrubę dokupić ?
2. Czy nie da się tego jakoś naprawić ?
Zdjęcie słabej jakości ale w tym momencie nie dam rady zrobić innego.
http://w876.wrzuta.pl/obraz/5M60stjXdd0/27042012286
Śruba - wahacz - gdzie kupić ??
można naprawić.
zaraz ci tu napiszą żebyś piłował albo wbijał torxa.
ja jednak proponuje udać sie do ślusarza- za 10 pln powinien ci idelanie wypalić gniazdo pod wiekszy rozmiar klucza.
jeśli materiału bedzie mało ? to może o pół rozmiaru - pewnie każdy tutaj wie żę zwykłe ampule sa stopniowane co 0,5
w najgorszym wypadku dokupisz sobie taki klucz za parę złotych.
całkowity koszt max 20pln -a przynajmniej śruba będzie jak fabryczna.
zaraz ci tu napiszą żebyś piłował albo wbijał torxa.
ja jednak proponuje udać sie do ślusarza- za 10 pln powinien ci idelanie wypalić gniazdo pod wiekszy rozmiar klucza.
jeśli materiału bedzie mało ? to może o pół rozmiaru - pewnie każdy tutaj wie żę zwykłe ampule sa stopniowane co 0,5
w najgorszym wypadku dokupisz sobie taki klucz za parę złotych.
całkowity koszt max 20pln -a przynajmniej śruba będzie jak fabryczna.
to jest Transition jeśli mnie oczy nie mylą ??
niestety te śrubki tak mają, a cały komplecik idzie dokupić u dystrybutora biketime.pl
spokojnie możesz też spróbować to przerobić na większe gniazdo, bo materiału tam jest wystarczająco, a w ostateczności zrób nacięcie po średnicy śruby i jakimś dużym płaskim śrubokrętem możesz spróbować... a jakbyś już wyjął i dalej nie chciał się bawić w wymianę, to ścinasz po zewnętrznej abyś miał podejście pod płaski klucz (sam tak robiłem u siebie jak miałem problem z odkręceniem, a śruba i tak szła na straty)
niestety te śrubki tak mają, a cały komplecik idzie dokupić u dystrybutora biketime.pl
spokojnie możesz też spróbować to przerobić na większe gniazdo, bo materiału tam jest wystarczająco, a w ostateczności zrób nacięcie po średnicy śruby i jakimś dużym płaskim śrubokrętem możesz spróbować... a jakbyś już wyjął i dalej nie chciał się bawić w wymianę, to ścinasz po zewnętrznej abyś miał podejście pod płaski klucz (sam tak robiłem u siebie jak miałem problem z odkręceniem, a śruba i tak szła na straty)
43RIDE magazyn rowerowy