Zmatowiona powłoka w amortyzatorze
Zmatowiona powłoka w amortyzatorze
Witam. Planuję kupno tego amortyzatora http://allegro.pl/marzocchi-66-rc3-evo- ... 63413.html i pod koniec skoku jest zmatowiona powłoka niklowana. No i chciałbym zapytać czy to może przeszkadzać w pracy amrtyzatora i czy może go jakoś niszczyć.
-
- Kontakt:
Nie wiem czy wiesz czy nie, ale ja swoje Ti też uszkodziłem na górnych lagach i nawet mimo tego, że czuć pod palcem, to nie ma żadnego efektu (były epizody z pocąca się uszczelką, ale już się nic nie dzieje), więc tym bardziej nic się strasznego nie stanie. Pracy nie zmieni, uszczelek nie będzie rwać. Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd, to bierzLas3k_91 Ldz pisze:Jak nie czuć po palcem, to bym się nie przejmował
Edit: właśnie mi się przypomniało. Żeby naprawić uszkodzenia na mojej ladze, przecierałem delikatnie papierem wodnym i później polerowałem powierzchnię pastą polerską. Mimo że po przetarciu papierem powierzchnia wyglądała jak w aukcji, po spolerowaniu były jak nowe. Więc polecam tak właśnie zrobić - może uda się to usunąć

-
- Kontakt:
Jak czujesz, to może być spoko [ale nie musi] - jak nie czujesz, to jest zawsze spoko.nhp890 pisze:Nie wiem czy wiesz czy nie, ale ja swoje Ti też uszkodziłem na górnych lagach i nawet mimo tego, że czuć pod palcem, to nie ma żadnego efektu (były epizody z pocąca się uszczelką, ale już się nic nie dzieje), więc tym bardziej nic się strasznego nie stanie. Pracy nie zmieni, uszczelek nie będzie rwać. Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd, to bierz