Suntour durolux qr20 180

DaNiOnEk
Kontakt:

Suntour durolux qr20 180

Post autor: DaNiOnEk »

Witam .
Co myslicie o tym amorku ???
Czy warto go kupic do lasu .
A co z tym uciekajacym powietrzem czy jest tak jak mowi sprzedawca czy bede musial jedzic z pomka w karzda trase :?
I ile mniej wiecej ten amortyzator jest wart ?
Z gory dzieki za wszstkie odpowiedzi :D
Pozdrawiam.

http://allegro.pl/suntour-durolux-qr20- ... 08065.html
Yncy
Kontakt:

Post autor: Yncy »

Jak dla mnie warto. Sam mam wersję TAD z 2007r. i działa to wyśmienicie jak za to 700 zł które dałem. Trochę trzeba pogrzebać, wyrzucić parę bebechów z tłumika i można śmiało śmigać.
Katuje praktycznie wszędzie w sztywniaku i jeszcze ani razu się nie zawiodłem. Super sprzęt do dh to nie jest, ale te golenie pozwalają na ostrą jazdę.

Z tym powietrzem to nie wiem, mi tam nic nie ucieka i przez zimę trzyma wpompowane bary. Sprzedawca napisał, że tłumik do wymiany, a przecież powietrze jest w komorze w lewej goleni. Ogólnie wizualnie w ładnym stanie, a naprawienie usterki to może kwestia wymiany uszczelki.
DaNiOnEk
Kontakt:

Dzieki za szybka odpowiedz :lol:
Moze ktos jeszcze sie wypowie na temat tego amorka ?
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

ja sie zgadzam z Yncy, pewnie jakaś uszczelka w komorze powietrznej nie trzyma i wsio ;)
DaNiOnEk
Kontakt:

Mozliwe ze tak ale jesli nie to 300 zl za nowy tlumik :?
Zastanawiam sie ciekawe do ilu dojdzie cena .
Mam jesazcze 2 dni do namyslu :D
Yncy
Kontakt:

Niech się wypowie ktoś, kto miał już do czynienia z nową generacja duroluxów. Nie wiem jak sprawuje się ta oś Qlock, nie wiem czy jest tak samo sztywna jak poprzednie qrki. Jeżeli bebechy te same, to możesz śmiało brać - sztywny, praca w miarę, a przy tym ładnie wygląda ;)
Kwestia czy chcesz się potem babrać z komorą - ja przekręciłem gwint w duroluxie, to w eurobike'u krzyknęli 250 zł za nową końcówkę. Komora pewnie z 300 kosztuje.

PS: Uderz do Eurobike'a na priv, może mają powystawowe amorki. Ja wyrwałem nową górę z powystawowymi goleniami za 700. Może mają jakies golenie od duro fr20 - to samo.
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

miałem go przez rok, też mi uciekało powietrze i wystarczyło wymienić wentyl (zwykły jak do dętki zawór samochodowy), miło go wspominam, następny właściciel bawił się w zmienianie oleju itp i podobno jeszcze lepiej chodził także od siebie mogę go polecić, na dębickie lasy w sam raz :)
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
DaNiOnEk
Kontakt:

Hehe
Do konca aukcji zostaly 2 dni wiec mam jeszcze czas .
Dzieki za wasze wszystkie odpowiedzi .
Jezeli uda mi sie wyrwac ten amorek to z checia napisze co nieco o jego pracy :D
Pozdrawiam Wszystkich :P
Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

A jak wychodzi realny skok?
Dawniejsze roczniki były ostro przekłamane....
Yncy
Kontakt:

DaNiOnEk pisze:Jezeli uda mi sie wyrwac ten amorek to z checia napisze co nieco o jego pracy
Jak chcesz się pobawić w tunnig to uderz do mnie na priv, a sporo ci opowiem.

Shibby pisze:A jak wychodzi realny skok?
W jakim sensie ? Na ile amor pracuje czy jak ? Golenie mają 18 cm z regulacją na 14. Regulacja jak dla mnie to kicha - do niczego nie przydatna, mogliby ją zamienić na jakieś lepsze patenty. Na początku działa - do pierwszej dziury masz 14 cm, gdy amor zacznie pracować, dziwnym ttrafem automatycznie wysuwa się na 16, a czasami nawet na pełne 18.
DaNiOnEk
Kontakt:

Pozyjemy zobaczymy.
Na kilku filmikach widzialem dosc ladna prace ale nie wiem jak jest tu ; mogla by byc jakas jazda probna lub cos w tym stylu tak jak widzialem na kilku aukcjach :lol:
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

mi regulacja działała, z tym, że nie używałem tej tandetnej manetki tylko jak się zdejmie obudowę z lewego korka to jest tam taki "guzicek" i zmieniałem skok przyciskając go, nie przypominam sobie żeby w trakcie jazdy skok wysuwał się, co prawda jak się go na siłę wyciągnie to wyjdzie ale w czasie jazdy nie zdarzało się
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
DaNiOnEk
Kontakt:

EH
Wiecie co nici z tego amorka :cry:
Wlasnie przed chwila dowiedzialem sie ze musze pozyczyc cala moja kase [ktora uzbieralem na amorka] rodzicom :cry:
To nic bede polowal na cos za jakies 2 miesiace :/
Moze uzbieram na cos lepszego , dzieki wielkie wszytkim a szczegolnie Yncy
Pozdrawiam
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Miałem 2 sztuki, niesamowity szmelc, zero pracy i mocno daje po łapach... Ale 2008, 2009, może nowe są lepsze.
ODPOWIEDZ