Avid Juicy 5 regulacja
Avid Juicy 5 regulacja
Siemka, czy Juicy 5 maja regulacje siły hamowania ? Jeśli tak to która śrubą mógłbym to wyregulowac ? Będę wdzięczny za wszelkie porady, pozdrawiam
źle się wyraziłem sorki, znalazłem już jakiś manual i tam jest info:
Regulacja wrażliwości pracy łapy
Regulacja wrażliwości odbywa się poprzez czerwone
pokrętło. Kręcąc pokrętłem zgodnie z kierunkiem
pracy łapy zmniejszamy wrażliwość łapy hamulcowej
i hamulca. Przekręcając pokrętłem w stronę
przeciwną zwiększamy czułość łapy i hamulca.
U mnie tego pokrętła niestety brak stąd przypuszczam że takiej regulacji nie ma. Dzięki za zainteresowanie.
Regulacja wrażliwości pracy łapy
Regulacja wrażliwości odbywa się poprzez czerwone
pokrętło. Kręcąc pokrętłem zgodnie z kierunkiem
pracy łapy zmniejszamy wrażliwość łapy hamulcowej
i hamulca. Przekręcając pokrętłem w stronę
przeciwną zwiększamy czułość łapy i hamulca.
U mnie tego pokrętła niestety brak stąd przypuszczam że takiej regulacji nie ma. Dzięki za zainteresowanie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie poprawisz w ten sposób hamowania. Kręcąc tą śrubką zmieniasz tylko odchylenie klamki od tłoczka, a to zmiana pozycji i skoku tłoczka odpowiada za zmiane siły hamowania i długość skoku klamki. Ta regulacja o której piszesz jest też w każdej klamce typu Tektro do mechanikówmichal1998 pisze:Ja dziś niby poprawiłem siłę hamowania w swoim juicy 5. Pod klamką są 2 śróbki jedna większa i druga mniejsza jeśli się dokręci tą mniejszą to tak jak by klamka twardnieje i szybciej łapie co w efekcie daje lepsze hamowanie. Ja ze swojego zrobiłem żylete tym sposobem
-
- Kontakt:
Macie tu zdjęcie tej śróbki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 278af.html
-
- Kontakt: