Dlugie spodnie i ochraniacze na kolana

Awaria
Kontakt:

Dlugie spodnie i ochraniacze na kolana

Post autor: Awaria »

Witam, zastanawiam sie nad kupnem spodni do DH, problem polega na tym, ze nie mam ochoty zmieniacz ochraniaczy na kolana na takie ktore jedynie je chronia. Obecnie mam 661 Race i nie wiem czy da sie je wlozyc pod dlugie spodnie do DH. Da sie je wlozyc pod? Jest to wygodne?
http://utn.pl/OKAZJE  <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

Nie wiem czy będzie to wygodne bo wtedy żeby mieć luz musiałbyś mieć luz w nogawkach czyli kupić większe spodnie. Poza tym niesamowicie niewygodna będzie kwestia podciągania nakolanników jeżeli Ci się obsuną w trakcie jazdy.

Ze swoich obserwacji mogę polecić spodnie np. dainese bo takie akurat widziałem, które w kolanach mają fabrcznie wszyste ochraniacze. Nie wiem czy były to spodnie do racingu, ale wykonane były z materiału i przypominaluy spodnie do enudro/mx. Może warto w tą stronę pójść ??

TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Możesz kupić krosiarskie spodnie, takie obcisłe, na nie zakładać ochraniacze, i do tego krótkie spodenki na wierzch. Ja tak w zimie i na jesień jeżdzę, sprawdza się, i jest ciepło i wygodnie :)
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

TrzecieKolo pisze:Możesz kupić krosiarskie spodnie, takie obcisłe, na nie zakładać ochraniacze, i do tego krótkie spodenki na wierzch.
Ja mam spodnie fox-a 180 pod tym plastiki 661.
Efekt:
Obrazek

Wszystko ladnie pasuje, plastiki nie zjeżdzają, jest tam po prostu sporo miejsca na plastiki ;)
Połączenie ochraniacze na kolana + gacie MX jest jak najbardziej spoko. Absolutnie, żadnych problemów nie ma. ;)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Ja nie lubię się stroić, więc mam jakieś chińskie spodnie firmy LINFENG, nie wiem z czego, nie wiem za ile, ale są mega wytrzymałe i wygodne. Jeżdżę w nich już ze 2 lata, jak np. normalne dzinsy do chodzenia przecieram po 2-3 miesiącach. I wchodzą pod nie ochraniacze i jest mega :mrgreen:
Fota z ochraniaczami pod spodem -> http://www.pinkbike.com/photo/6404929/
ODPOWIEDZ