"Gumowa" linka - hampel tył
"Gumowa" linka - hampel tył
Siema. Mam pewien problem z hamulcem tylnym.
Klamka jest gumowa, tak samo było na klamce tektro mt 4.0, jest tak na accencie, lecz problem ten na tych klamkach nie występował gdy były założone do hampla przedniego.
Przedni pancerz i linka były z Clarksa, tył no name...
Gdy właśnie tak zaciskam klamkę, koło sie zablokuje a ja mogę jeszcze jakies 1,5 cm pociągnąć ją i widać wtedy jak cały pancerz się gnie (jest jednolity, od klamki do zacisku - 130cm).
W czym tkwi problem?
Czy jeśli zmienie pancerz i linke na nowe (Clarksa kupie) to problem zniknie?
Klamka jest gumowa, tak samo było na klamce tektro mt 4.0, jest tak na accencie, lecz problem ten na tych klamkach nie występował gdy były założone do hampla przedniego.
Przedni pancerz i linka były z Clarksa, tył no name...
Gdy właśnie tak zaciskam klamkę, koło sie zablokuje a ja mogę jeszcze jakies 1,5 cm pociągnąć ją i widać wtedy jak cały pancerz się gnie (jest jednolity, od klamki do zacisku - 130cm).
W czym tkwi problem?
Czy jeśli zmienie pancerz i linke na nowe (Clarksa kupie) to problem zniknie?
-
- Kontakt:
Kup pancerz w rowerowym 10 zł za metr i linke za 2, 3 złote.
Zobacz najpierw czy nie masz jakiś gumowych klocków z dupy albo czy szczęki nie są pęknięte jak masz V-braki.
Zobacz najpierw czy nie masz jakiś gumowych klocków z dupy albo czy szczęki nie są pęknięte jak masz V-braki.
http://marcin4.pinkbike.com/ PINKBIKE
-
- Kontakt:
oczywiście że to wina pancerza- przo zawsze będzie lepiej łapał,ponieważ jest znacznie krótszy, i tolerancja na zgniatanie jest mniejsza- poza tym jak piszesz masz nieco lepszy pancerz na przodzie. przy mechaniku powinieneś poszukać sztywnego pancerza- craks ma w ofercie taki w stalowym oplocie. do tego dobra linka - xtr za 11pln i będzie super.
-
- Kontakt:
Ja teraz z tyłu mam zajebiście sztywny pancerz + dobra linka no i powiem, że klamka twarda (przy ustawieniu klamki prawie na najbardziej miękką) a jak klamke ustawie na twardo to jest na prawdę twarda klamka
z przodu tez mam dobry pancerz + dobra linka, nie aż tak sztywny ale daje rade, klamka na twardo i jest dobrze
P.S. z tymi ustawieniami klamki to chodzi o to pokrętło co jest w klamkach avida

P.S. z tymi ustawieniami klamki to chodzi o to pokrętło co jest w klamkach avida