[serwis] 66 nie trzymają powietrza

chicken_tomek
Kontakt:

[serwis] 66 nie trzymają powietrza

Post autor: chicken_tomek »

Witam . Mam problem moje 66 rc2eta nie trzymają powietrza . Wiem że uszkodzony jest zaworek od powietrza który jest w korku . Wyciągłem go i dałem taki zwyczajny z detki ale ten też nie trzyma dobrze . I tu moje pytanie . Gdzie mógł bym dokupić taki jak jest orginalnie . Jest to prawdopodobnie zaworek do wysokiego cisśnienia
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

To jest identyczny jak w dętce. Sprawdź czy aby coś ponad zawór nie puszcza powietrza.
chicken_tomek
Kontakt:

Re: [serwis] 66 nie trzymają powietrza

Nie ma szans coś innego tam puszczać po za tym powietrze zeszło po pewnym czasie . Przy założeniu wentylka z dętki powietrze tak łatwo nie wchodzi jak w przypadku orginalnego
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

A nic się nie poci?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Jaką masz pewność, ze to przez zaworek?
Zapodałeś amora pod wodę? Może Ci przez uszczelke spierniczać też. Wlewałeś nowy olej do komory powietrznej?
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
pietryna
Kontakt:

RC2 ETA ma asystę w tłumiku RC2. Komora powietrzna jest pełna oleju. 190ml raptem tam jest.
chicken_tomek
Kontakt:

pewny jestem bo wczesniej przed uszkodzeniem tego wentylka trzymały powietrze idealnie , puźniej sie uszkodził i nie mogłem ich napompować , teraz bo zamontowaniu nowego powietrze uciekło po ok tygodniu jazdy
chicken_tomek
Kontakt:

z tego co zdążyłem zauważyć wentyle od dętki są dłuższe od tego który był orgilanie w aortyzatorze i mam wrażenie że wentyl nie wkreca sie do końca i że to jest powodem nie trzymania powietrza wiec teraz pytanie gdzie znaleźć taki wentyl ??
pietryna
Kontakt:

W innej dętce... Możesz sobie mówić co chcesz że wentyl nie ten ale innego nie ma i nie będzie. Ja wkręcałem różne wentyle w różne miejsca i zawsze działało dobrze.
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

pietryna pisze:Ja wkręcałem różne wentyle w różne miejsca i zawsze działało dobrze.
Zabrzmiało to co najmniej dziwnie :shock:
ps: czym wykręcasz wentyle? Specjalne klucze na allegro chyba są po 35zł Prędzej dostanę go w rowerowym czy motoryzacyjnym?
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
pietryna
Kontakt:

Ja mam klucz zrobiony ze starej nakrętki na wentyl samochodowy. Teraz już takiego cuda raczej nie dostaniesz.

Generalnie jest to metalowy kapturek z uszczelką(do zakręcania na cały wentyl - uszczelnia jeszcze dodatkowo jak zawór puszcza) a na szczycie ma "klucz" do zaworów AV. Wkręcone po prostu na śrubę żeby było większe i się nie zgubiło. Mam drugie takie w kole też ale niestety ci nie prześlę.

Z obecnych dętek które mają taki klucz to Rubena DH ale to już plastik i łatwo jednak się obrabia jak próbujesz mocniej docisnąć.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Korn_8 pisze:ps: czym wykręcasz wentyle? Specjalne klucze na allegro chyba są po 35zł Prędzej dostanę go w rowerowym czy motoryzacyjnym?
http://allegro.pl/nakretka-wentyla-samo ... 03963.html Też powinno dać radę ;)
ODPOWIEDZ