Rating postów w tematach

owczar
Kontakt:

Rating postów w tematach

Post autor: owczar »

Witam,
Jako, że czasu coraz mniej na przejrzenie interesującego tematu od deski do deski pomyślałem o ratingu postów w temacie oraz możliwości ich sortowania np od najlepiej ocenianych, po dacie(czyli jak jest teraz), czy w jakiś inny sposób - temat do dyskusji. Oczywiście zasada - jeden post można tylko raz ocenić.
Skala dowolna choć wydaje mi się 0-1 było by najlepsze i najszybsze.
Potem wszystko już zależy od użytkowników. Tak wiem można trafić na trolla z multikontem czy jakieś dziwne osobiste animozje ale ich i tak nie da się wykluczyć.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dyskusje na forum toczą sie chronologicznie więc posortowane posty po ocenie mogłyby robic niezły bajzel w temacie. No i patrząc na fora z reputacją widze spore pole do nadużyć jak ludzie zaczną sie bawic w zbieranie "propsow"
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

+/- tak jak na wykopie chociażby, chyba najlepsza opcja. Post ma dużo minusów, nie czytam - proste. Niestety znając dhz na takie rozwiązanie trzeba będzie poczekać parę lat.
Miodożer.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Pareset ;) To się nie sprawdzi.
monster98
Kontakt:

Re: Rating postów w tematach

Post autor: monster98 »

owczar pisze:Witam,
Jako, że czasu coraz mniej na przejrzenie interesującego tematu od deski do deski pomyślałem o ratingu postów w temacie oraz możliwości ich sortowania np od najlepiej ocenianych, po dacie(czyli jak jest teraz), czy w jakiś inny sposób - temat do dyskusji. Oczywiście zasada - jeden post można tylko raz ocenić.
Skala dowolna choć wydaje mi się 0-1 było by najlepsze i najszybsze.
Potem wszystko już zależy od użytkowników. Tak wiem można trafić na trolla z multikontem czy jakieś dziwne osobiste animozje ale ich i tak nie da się wykluczyć.
Nie widzę sensu. Jak jest jakis głupi post to pojechać autora i tyle.
Spaced
moderator
Kontakt:

monster98 pisze:Nie widzę sensu. Jak jest jakis głupi post to pojechać autora i tyle.
Pojazdy kończą się wojną w tematach.
monster98
Kontakt:

Re: Rating postów w tematach

Post autor: monster98 »

Spaced pisze:
monster98 pisze:Nie widzę sensu. Jak jest jakis głupi post to pojechać autora i tyle.
Pojazdy kończą się wojną w tematach.
Racja, jeśli trafi się na bota to tak jest.
Spaced
moderator
Kontakt:

monster98 pisze:Racja, jeśli trafi się na bota to tak jest.
Tak bo to te złe boty sie na forum z ludzmi kłucą.
ODPOWIEDZ