na ile moge sobie pozwolic ??
Mam pytanie gdyz w tamtym roku kupilem sobie rower do dirtu troche poskakalem ale mi sie znudzilo i nie wiem czy nadaje sie do downhillu.Moj rower to romet rambler wersja 2010.Prosze o porade czy jest ok czy warto cos wymienic na lepsze.
Z gory dziekuje.
Z gory dziekuje.
-
- Kontakt:
myslalem na wymiana ramy na np http://rowerowy.com/czesci/ramy/dh_fr/ns_surge_2 lub http://rowerowy.com/czesci/ramy/dirt_st ... ay_2six_26
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To dozbieraj i możesz brać jakiegoś fulla 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Panowie chyba nie pamietacie jak jeszcze z dobre 5 lat temu w DH starowali ludzie na sztywniakach z Dj'em 100 mm
A co do autora tematu to skoro Dirt Ci się znudził to skąd wiesz , że Cię DH zainteresuje ? Na razie proponuje wsadzić jakieś oponki z bardziej progresywnym bieżnikiem i wjechać w las , a jak się spodoba to wtedy wkładać pieniądze w inny sprzęt

A co do autora tematu to skoro Dirt Ci się znudził to skąd wiesz , że Cię DH zainteresuje ? Na razie proponuje wsadzić jakieś oponki z bardziej progresywnym bieżnikiem i wjechać w las , a jak się spodoba to wtedy wkładać pieniądze w inny sprzęt

-
- Kontakt:
A pamiętasz jak tacy się ślinili na 888? Bo ja pamiętamwojtasu pisze:Panowie chyba nie pamietacie jak jeszcze z dobre 5 lat temu w DH starowali ludzie na sztywniakach z Dj'em 100 mm

Dlatego używka, mała strata przy ewentualnej odsprzedaży.wojtasu pisze:A co do autora tematu to skoro Dirt Ci się znudził to skąd wiesz , że Cię DH zainteresuje ?
za 1100 zł jest nowa rama specialized p3 z 2010,jeszcze chyba nikt jej nie zakatował,do tego jakiś amorek typu 66, hample i masz lekki i mocny rower,co do ht to jeżeli masz mocne nogi i trochę techniki będzie Ci się przyjemnie jeździło,nie jeździłem na fullu,ale osobiście wolałbym miec rowerek 3kg lżejszy i tańszy i nie bawić się z drugim amortyzatorem.
Ale najpierw zastanów się czy naprawde jeździsz dh,czy fr/enduro
Ale najpierw zastanów się czy naprawde jeździsz dh,czy fr/enduro
-
- Kontakt:
Byłem w tym waszym lasku wolskim jakiś czas temu. Nie porównuj tego do DH.. Jak pojedziesz w góry to wtedy zrozumiesz z czym to się je
Polskie góry może nie są nie wiadomo jakie, ale lasek wolski to przy nich kicha.
I pamiętaj: SPRZĘT TO NIE WSZYSTKO! nie musisz kupować nie wiadomo czego.. ja przez wiele lat jeździłem w góry na rowerze do dirtu. Nie raz spotykałem się z wręcz wieśniackim zachowaniem innych riderów, którzy nawet na cześć nie potrafili na parkingu odpowiedzieć i tylko spojrzeli spod byka. Dopiero na trasie się okazywało, że tak jak powiedziałem wyżej: sprzęt to nie wszystko.

I pamiętaj: SPRZĘT TO NIE WSZYSTKO! nie musisz kupować nie wiadomo czego.. ja przez wiele lat jeździłem w góry na rowerze do dirtu. Nie raz spotykałem się z wręcz wieśniackim zachowaniem innych riderów, którzy nawet na cześć nie potrafili na parkingu odpowiedzieć i tylko spojrzeli spod byka. Dopiero na trasie się okazywało, że tak jak powiedziałem wyżej: sprzęt to nie wszystko.