Witam,
Już kilka razy rozbierałem tłumik w swojej 36. Serwis przeprowadzałem zgodnie instrukcją dostępną na ich stronie. Widelec działa przez 50-100km prawidłowo, następnie traci tłumienie początkiem skoku. Dokładna inspekcja i okazuje się, że olej przelewa się do "kondoma", ale olej nie przelewa się do smarowania. Ten element jest cały.
Może ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
pozdrawiam
Fox 36 RC2 --- co robię źle
-
- Kontakt:
Witam
jeżeli ci się przelewa do środka "kondoma" a ładnie fachowo nazwanego "bladder" to oznacza ze masz gdzieś w niej dziurkę, jeżeli traci ci sie tłumienie początku skoku to oznacza to tylko nieszczelność tłumika gdzieś ten olej musi uciekać chyba ze jest nieprawidłowo odpowietrzony
napisz czy ci się ten brak tłumienia zwiększa ? czy cały czas jest na jednakowym poziomie, co było rozbierane przy zmianie oleju
?

rowerek PB Spider Suspensions boss!
-
- Kontakt:
ok a w jakiej kolejności poskładałeś iglice tłumienia ? z zwłaszcza przy końcówce ?ablee pisze:kubuspunxdh rozebrałem tłumik na czynniki pierwsze.
Jeżeli to masz dobrze poskładane i olej nie wychodzi poza tłumik to tylko i wyłącznie masz dziurę w bladderze

ja może nie miałem kilku... za to serwisuje je od lat paruablee pisze:Miałem już kilka foxów i znam ich choroby... i potrafiłem je wyleczyć :P

rowerek PB Spider Suspensions boss!