Rock Shox Revelation Air U-turn

xazax
Kontakt:

Rock Shox Revelation Air U-turn

Post autor: xazax »

Witam wszystkich użytkowników.

Chciałbym kupić nowy amortyzator myślałem o Rock Shox Revelation Air U-turn uprawiam dyscyplinę rowerową ostre xc(mały downhill) zmieszany z lekkim freeride'm myślałem jeszcze o marzocchi 44 rlo rc.Znalazłem już jeden amortyzator na allegro w nawer atrakcyjnej cenie zobaczcie sami: http://allegro.pl/rock-shox-revelation- ... 69033.html czekam na wasze opinie :wink:
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jak pójdzie w tej cenie to niezła okazja.

Miałem takiego revelationa tylko bez uturna, spisywał się bardzo fajnie, pomijając lipne rozwiązanie jakim jest dual air (rs i powietrze to nie jest to, solo troszkę lepsze ale wciąż odstaje od konkurencji w tej kwestii).

Amortyzator elegancko zbiera małe i średnie nierówności, dobić się tego nie da, pod koniec jest progresywny. Jak na swoją wagę i oś 9mm jest sztywny, nie miałem jakiś obaw przy skakaniu hopek że złoży się na pół. Ma fajne regulacje, praktycznie amortyzator do wszystkiego.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

W tej cenie i na miekką ośke to lepiej nie znajdziesz ale szczerze jak chcesz ostrzejsze xc - am to nie wiem czemu miekka oś. Lepiej doinwestować do 15tki albo 20tki i mieć sztywny amor.
xazax
Kontakt:

Post autor: xazax »

Chyba że tak jak mówi kolega wyżej kupie piaste na 20 mm za 130zł i amortyzator marzocchi z1 z 2003r. http://allegro.pl/marzocchi-z1-wedge-20 ... 22524.html i mam sztywną oś wydatek na wszystko to: 574zł i jest git a mama sie cieszy że mam mądrzejszego synka :mrgreen:
lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Mam Relevation 140mm dual air ze sztywną ośką 20mm. Używam go z ramą Transition TransAm do jazdy XC/enduro i jestem z niego bardzo zadowolony. Świetna praca na zjazdach i blokada skoku na podjazdy czynią z niego bardzo uniwersalny sprzęt. Do tego niska waga na poziomie ok 1,7kg.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

450zł za tego wedge? Daj spokój. 350 nie więcej.

Brak sztywnej osi to faktycznie mankament.

Co do Dual Air to nie wiem gdzie jest problem. Jest niesamowite w porównaniu do protone. Solo też jest ok bo to to samo właściwie. Doppio jest bardzo dobre. Powietrze manita trudno mi powiedzieć... Mam niby coś co ma komorę powietrzną i sprężynę pozytywną żeby zwiększyć czułość ale komora spv chyba skutecznie niweluje wszystkie zyski. Jak ją wywalę a dam shimy to pewnie co nieco się poprawi.
ODPOWIEDZ