Marzocchi all mountain 05 vs Marzocchi 66 05
Marzocchi all mountain 05 vs Marzocchi 66 05
Siemka mam u siebie marzocchi all mountain 05 ma dużo regulacji(eta tsa tst i inne) jedyną wadą jest to że nie jest na QR 20. Mam okazje kupić 66 z 2005 r ma 170 mm. Prosze o pomoc
Ja jeżdżę na 66 RC z tego rocznika. Owszem są wyższe niż te rok młodsze, ale nie tak, że aż MEGA!?
Musisz wybrać. Czy wolisz więcej ustawień w amorze - AM, czy większą sztywność - 66.
W moich 66 w zupełności wystarczają regulacje.
W RC masz regulowane:
tłumienie powrotu,
tłumienie kompresji końca skoku (bardzo fajna rzecz)
SAG powietrzem.
Szczerze mówiąc, to do DH i FR więcej chyba nie potrzeba.
Ja na Twoim miejscu raczej zdecydowałbym się na 66, no chyba że nie masz zamiaru jeździć w ostrzejszym DH.
Do AM/lekkie FR All Mountain może wystarczyć. Ale nie oczekuj sztywności (szczególnie bocznej)od tego amora. Przy ostrych bandach, to koło opona potrafiła obcierać o booster - tak się wyginał, ale na zwykłych hopach i małych dropach dawał radę.

Musisz wybrać. Czy wolisz więcej ustawień w amorze - AM, czy większą sztywność - 66.
W moich 66 w zupełności wystarczają regulacje.
W RC masz regulowane:
tłumienie powrotu,
tłumienie kompresji końca skoku (bardzo fajna rzecz)
SAG powietrzem.
Szczerze mówiąc, to do DH i FR więcej chyba nie potrzeba.
Ja na Twoim miejscu raczej zdecydowałbym się na 66, no chyba że nie masz zamiaru jeździć w ostrzejszym DH.
Do AM/lekkie FR All Mountain może wystarczyć. Ale nie oczekuj sztywności (szczególnie bocznej)od tego amora. Przy ostrych bandach, to koło opona potrafiła obcierać o booster - tak się wyginał, ale na zwykłych hopach i małych dropach dawał radę.
Tego nie wiedziałem, że aż tyle.pietryna pisze:4cm to mało? Te 66RC są wyższe prawie o 1cm od 888rc2x które skoku ma 3cm więcej.
Patrz pierwszy post. Właśnie mowa o miękkiej osi :geek: .pietryna pisze:Chyba w wersji 9mm albo z bardzo paskudnie zrobionym kołem.
Koło dobrze zaplecione i naprężone, więc to wina osi.
To sa "Marzocchi 66R- Amor jest pęknięty przy mocowaniu hamulca co widać na foto. Mogłem wyszlifować i sprzedać jako "nie pęknięty" ale ja jestem uczciwy i napisałem. W prawej goleni rzygają uszczelki i to nie popuszczają tylko rzygają. Olej był wymieniany ok tyg temu bo myślałem że może zmiana oleju pomoże z problemem, ale trzeba zmienić uszczelkę a perzy okazji można zmienić też drugą bo na pewno też niedługo zacznie stąd taka cena która podlega jeszcze negocjacji"
Chyba wąty pomyliłeś.trojan f pisze:To sa "Marzocchi 66R- Amor jest pęknięty przy mocowaniu hamulca co widać na foto. Mogłem wyszlifować i sprzedać jako "nie pęknięty" ale ja jestem uczciwy i napisałem. W prawej goleni rzygają uszczelki i to nie popuszczają tylko rzygają. Olej był wymieniany ok tyg temu bo myślałem że może zmiana oleju pomoże z problemem, ale trzeba zmienić uszczelkę a perzy okazji można zmienić też drugą bo na pewno też niedługo zacznie stąd taka cena która podlega jeszcze negocjacji"

Czy dotyczy tych 66?
Jak te 66, które chcesz kupić, to 66R i do tego pęknięte, to dałbym sobie spokój. Jaką cenę gość woła?