Porównanie hamulców shimano a avid
-
- Kontakt:
Porównanie hamulców shimano a avid
Witam, planuję zakup hamulca na przód, i zastanawiam się co wybrać, coś od shimano (br-m486 / 445) czy juicy 5, można je znaleźć w podobnej cenie a nie wiem który będzie lepszy, m486 mam na tyle więc mam jakieś porównanie...
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Gustavy? Nie. Magurę tak. Shimano również. 1000% bardziej wolałbym stare julie niż juicy nawet ultimate carbon. Tzn. to drugie o tyle że ładna kasa za to wpadnie przy sprzedaży...
Avid po prostu robi gówniany sprzęt i tyle. Mam wystarczająco doświadczenia z tym badziewiem aby móc powiedzieć że to gówno i jak szukasz czegoś to zdecydowanie lepiej ulokować pieniądze w czymś innym. Chyba że kupujesz nowe co roku. To fakt. Avid może i się sprawdzi bo nie zdąży się zdegradować. Nawet nie zepsuć. Hamulce tej firmy cechuje to że z czasem się degradują do stopnia takiego że bardziej opłaca się kupić nowe a stare sprzedać... na szczęście ludzie jeszcze to gówno łykają.
Avid po prostu robi gówniany sprzęt i tyle. Mam wystarczająco doświadczenia z tym badziewiem aby móc powiedzieć że to gówno i jak szukasz czegoś to zdecydowanie lepiej ulokować pieniądze w czymś innym. Chyba że kupujesz nowe co roku. To fakt. Avid może i się sprawdzi bo nie zdąży się zdegradować. Nawet nie zepsuć. Hamulce tej firmy cechuje to że z czasem się degradują do stopnia takiego że bardziej opłaca się kupić nowe a stare sprzedać... na szczęście ludzie jeszcze to gówno łykają.
-
- Kontakt: