Pomoc w starcie co i jak bo jestem zielony :(

mamarco
Kontakt:

Pomoc w starcie co i jak bo jestem zielony :(

Post autor: mamarco »

Witam wszystkich a wiec tak mam na imie Marek 27lat zarejestrowalem sie na tym forum poniewaz po 9latach walki z motocrossem postanowilem przesiasc sie na downhill a ze jestem w tym temacie zupelnie zielony to potrzebuje waszej pomocy dorad a wiec tak zakupilem bardzo okazyjnie nowiutki juz chyba stary rower K2 Triade 5.0 ze byl po bardzo okazyjnej cenie pomyslalem ze to na poczatek wystarczy zeby tylko sprobowac co i jak w tym sporcie powiedzcie mi jak ustawic taki rower podemnie ? mam 175cm wzrostu wage okolo 80kg ? moze ktos cos doradzic bo jestem zielony w tym temacie jak wogole jest z czesciami na jakiej zasadzie dobrac cos do tego roweru itp ? z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam za pisownie ale nie posiadam polskich liter
shivn
Kontakt:

Post autor: shivn »

Prowokacja?
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Czemu od razu prowokacja, zostawcie chłopa.
K2 Triade 5.0 to sprzęcior do Enduro, jeśli się uczysz i nie zdążyłeś nic w nim zjeba* to sprzedaj jak najszybciej póki jest cały i coś wart, dołóż trochę $ i jak będziesz miał gotówkę w portfelu to będzie można coś Ci pomóc.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Prowokacja poniewaz, moze i nie jestem orlem ortografii i interpunkcji, ale zachowuje przynajmniej jakies ramy polskiej pisowni konczac swoje zdania kropkami oraz dzielac je przecinkami. Jak na 27 letniego faceta chyba cos tu jest nie tak... Jesli sie myle, prosze o konkretne kontrargumenty.
mamarco
Kontakt:

tak wielkie dzieki za podsumowanie tylko ze w polsce przez cale moje 27lat bylem tylko do 11 roku zycia tak ze ciekawi mnie jak bys ty pisal kolego Irion!!!!!!! ale nie mam tu co o czym pisac z tego co widze hamstwo jak zawsze i nic wiecej!!!!!!!
mamarco
Kontakt:

MLYNoBIKER pisze:trochę
nie chce zmieniac roweru chce nauczyc sie podstaw na tym co do skladania pieniedzy to nie musze bo stac mnie na inny lepszy ale po co mam sie uczyc na rowerze za duze pieniadze jak chce tylko sprobowac czy bedzie mi ten sport odpowiadal i wtedy moge kupic cos innego lepszego
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Heh, po prostu tego sie czytac nie da. A gdybys nie chcial isc na latwizne i sam troche poszperal na forum to znalazl bys milion podobnych tematow ktore byly zakladane wczesniej. Polecam tez przeczytania definicji downhill oraz rower downhillowy/zjazdowy w kilku zrodlach internetowych. To powinno rozjasnic troche twoje pojecie o tym jak dobierac czesci, jak serwisowac sprzet w warunkach domowych lub jakie warunki powinien spelniac rower zeby sie po prostu na nim nie zabic...
BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

Iron sam nie używasz polskich znaków ..
Naprawdę ostatnimi czasami więcej na dhzone Cię zjadą niż pomogą .
lepiej kup inny sprzęt bo na tym nie poczujesz tego co powinneś ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

mamarco pisze:tak wielkie dzieki za podsumowanie tylko ze w polsce przez cale moje 27lat bylem tylko do 11 roku zycia tak ze ciekawi mnie jak bys ty pisal kolego Irion!!!!!!! ale nie mam tu co o czym pisac z tego co widze hamstwo jak zawsze i nic wiecej!!!!!!!
CHamstwo. Zawsze możesz pisać tam, gdzie jesteś teraz, na pewno jakieś fora mają. ;)
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

Ludzie weźcie się uspokójcie,ciekawe jak wy byście pisali gdybyście tyle czasu za granicą spędzili,ogarnijcie się przyszedł an to forum po pomoc tu mu jej udzielmy,a nie odsyłajmy na inne forum.Ciekawy też jestem czy każdy z was był już tak mega obcykany w tym temacie na początku swojej jazdy.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

W temacie pisowni? Owszem. Ciekawość zaspokojona?
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

mamarco pisze:tak wielkie dzieki za podsumowanie tylko ze w polsce przez cale moje 27lat bylem tylko do 11 roku zycia tak ze ciekawi mnie jak bys ty pisal kolego Irion!!!!!!! ale nie mam tu co o czym pisac z tego co widze hamstwo jak zawsze i nic wiecej!!!!!!!
Nieważne gdzie byłeś i ile, takiej składni nie ma w żadnym z obcych krajów, więc przyzwyczaić się nie mogłeś. Ponadto w w.w. wypowiedzi ilość wykrzykników wskazuje na wiek <15lat lub brak równowagi psychicznej.

Jeśli oczekujesz od kogoś pomocy, to wysil się chociaż na tyle, żeby pytany zrozumiał Twoją wypowiedź, a nie musiał siedzieć 15 minut nad jednym postem domyślając się co autor miał na myśli.

Ów "hamstwo" aż bije od Ciebie. Przychodzisz na forum, nie wysilisz się nawet odrobinę, żeby napisać poprawnie i oczekujesz pomysłów i pomocy niczym wielkie panisko. Ktoś zwrócił Ci uwagę na pisownie, to od razu "ham"? I jeszcze nagonka na Polskę typowa dla ludzi z niskim ilorazem inteligencji którym udało się wyrwać do "lepszego świata"...
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Hey I just met you and this is crazy but find some podręcznik do polskiego and use it maybe. :roll:
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Szkoda mi słow na taka bande ****... Jesli chodzi o ten rower- mysle ze jak zaczniesz jezdzic, starczy Ci na pol roku, poniewaz na prawde do dh sie nie nadaje ;p
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

panowie,zluzujcie-autor tematu posluguje sie poprawniejsza polszczyzna niz wiekszosc gowniarzy,wiec hejterom juz podziekujemy.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ