Problem z Marzocchi Bomber 888 RCV

saper021
Kontakt:

Problem z Marzocchi Bomber 888 RCV

Post autor: saper021 »

Witam. tak jak piwsze w nagłówku tematu mam pewien dziwny problem z amortyzatorem mianowicie chodzi o to że przy podjeżdżaniu na krawężnik lub jeździe po jakichś wybojach amortyzator strzela dodam jeszcze że przy lądowaniu z dropu lub czegokolwiek innego z amortyzatora nie dochodzą żadne dźwięki czyli wychodzi na to że chyba jest wszystko w porządku :roll:
Mam jeszcze pytanie czy jest to możliwe przez to że amortyzator może być źle dobity powietrzem tzn. za mało lub za dużo.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Guli
Kontakt:

Post autor: Guli »

Miałem to samo w drop off'ie i jakoś się tym nie przejmowałem. Możesz śmiało jeździć :D
Bajkersik
Kontakt:

Post autor: Bajkersik »

Odkręć korek i daj podkładkę pod sprężynę. Ma ona delikatny luz bo pewnie się już ubiła. I dlatego tak strzela. Miałem to samo w swoich 888 dałem podkładki i było dobrze:)
saper021
Kontakt:

Chwila chwila jaki korek ? sorry ale jeszcze tego amora nie rozkręcałem bo nie miałem potrzeby i nie wiem za bardzo o co chodzi :lol:
Bajkersik
Kontakt:

na samej górze masz 2 korki z regulacjami tak? (nie jestem pewien bo nie miałem nigdy rcv) Sciągasz pokrętła regulacji i odkręcasz odpowiednim rozmiarem klucza korek. Najlepiej odkręcac oczkowym bądź nasadowym bo zwykłymi często korek potrafi się obrobić
saper021
Kontakt:

Drogi kolego na samej górze to ja mam korki pod którymi są nyple do nabijania amortyzatora powietrzem ;)
Bajkersik
Kontakt:

No to sciągnij te korki i twoim oczom ukaże się sześciokąt. Dopasuj odpowiedni klucz nałóż na ten sześciokąt klucz i odkręć korki.:)
Korli
Kontakt:

Post autor: Korli »

pierwsza podstawowa czynność - sprawdź czy półki są równo na lagach skręcone. Inaczej mówiąc czy jedna laga nie jest głębiej wsadzona w golenie aniżeli druga, wtedy właśnie przy podjeździe pod krawężnik tudzież innych czynnościach gdy amor wraca może się taki dźwięk pojawić.

Jak wszystko jest równo, wtedy działaj tak jak Bajkersik napisał.
ODPOWIEDZ