Chciałem się Wam pochwalić moją inspiracją do zmodyfikowania w.w mostka i przeformowanie go z ciężkiej prostokątnej bryły, na coś lekkiego i cieszącego oko kształtnego

Zacznę może od tego iż głównym popychadłem w tym celu był zakup nowego amortyzatora, gdzie po montażu zostało mi tylko 1,5cm długości rury sterowej, wiec logiczne było ze to za krótko pod ten mostek, a jedynym rozwiązaniem które widziałem był zakup zintegrowanego :/
Niestety moje konto świeciło pustkami, wiec trzeba było pomyśleć nad tym jak się uporać z tym fantem, i oto efekt;

Wyliczając wszystkie momenty, reakcje, oraz naprężenia działające na mostek udało mi się osiagnąć taki oto kształtny mosteczek do złudzenia przyponinający zintegrowany, a przy tym udało mi się zredukować wagę z 340g na 225g

Fakt iż trzyma się on tylko na 1 śrubie nie jest niepokojący, robiąc niezliczone testy nie byłem w stanie go obrócić względem koła (nie możność przykręcenia do półki z powodu znajdujących się na osi otworów śrub przednich mostka )
Chętnie posłucham co o tym sądzicie:D
Dla zachęty kilka zdjęć po przeróbce: