Opinie o Formula k18
Opinie o Formula k18
Jak wyżej: opinie na temat tego hamulca na tył ...
mam zamiar wrzucić je do stinky...
mam zamiar wrzucić je do stinky...
Od roku śmigam na ORO K18, na przodzie i na tyle, ważę 75kg, rower jakieś 18. Klocki są Clarks`a pełny metalik i tarcze hope pływające 185mm. Jestem zadowolony, z 70-0 bardzo dobrze zatrzymały. Nie zapowietrzały się mi ale słyszałem że jak masz wodę to jest lipa przez brak zbiorniczka wyrównawczego.
http://www.pinkbike.com/photo/4486510/
Miałem jakiś czas temu komplet k18 i wszystko było ok dopóki nie pojechałem w góry gdzie okazało się że zdecydowanie brakuje im siły. Zwłaszcza pod koniec zjazdu ciężko było zahamować. Nie pomogło przelanie i zmiana klocków na metaliczne zeit'y, dalej w górach nie dawały rady. Po mieście i na lokalne miejacowki jak najbardziej wystarcza 

Dałbys dobry płyn hamulcowy i by starczało. Na fabrycznym tez mi sie grzały, dałem motula racingowy i nie grzały sie nawet podczas 15km zjazdów w Alpach.Cesiu pisze:Miałem jakiś czas temu komplet k18 i wszystko było ok dopóki nie pojechałem w góry gdzie okazało się że zdecydowanie brakuje im siły. Zwłaszcza pod koniec zjazdu ciężko było zahamować. Nie pomogło przelanie i zmiana klocków na metaliczne zeit'y, dalej w górach nie dawały rady. Po mieście i na lokalne miejacowki jak najbardziej wystarcza