Zabrudzenia na rowerze od spray'u

vtulpsxf
Kontakt:

Zabrudzenia na rowerze od spray'u

Post autor: vtulpsxf »

Temat moze wydawac sie smieszny, ale... Pod moja nieboecnosc moja genialna siostra zaczela bawic sie w malowanie swojej ramy - co mnie dosc zdziwili, tylko zapomniala o paru rzeczach - dobrej wentylacji i zabezpieczenie innych pomieszczen...
W swoje malowanie bawila sie w zamknietym garazu, natomiast moj rower stal w pomieszczeniu obok... zaczela klasc podklad + rozowy lakier, na szczescie na rwoerze ktory znajdowal sei w pomeiszczeniu obok nic nie widze.
Jednak tak zapobiegawczo zadaje pytanie - moglo cos sie przykleic do roweru a ja tego po prostu nie widze ? szczegolnie chodzi mi o damper czy golenie amortyzatora ? Przejrzalem sie dobrze, ale moze cos mi umkslo, dodam, ze smrod byl po calym domu... wiec cos musialo byc w powietrzu, chyba ,ze spray raczej szybko opada i farba nie ma prawa sie przedostac do pomeiszczenia obok. Pomieszczenia te (garaz i tam gdzie jest rower) odgradza maly korytarz , w miejscu gdzie stal na szczescie smrod nie byl tak intestywny , niz tam gdzie malowano...

Co ciekawsze , w pomieszczeniu w ktory malowala , znajdowalo sie moje zapasowe kolo - te od oparow w niektorych miesjcach bylo rozowe ;), jednak syf ten mozna bylo palcem zdjac - jakby lakier wogole sie nie przykleil ani do piasty , ani gumy.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Przeleć palcem po goleniach/damperze i będziesz miał pewność ;)
Fonika

Post autor: Fonika »

Spray na pewno nie przemieścił się do pokoju obok :P. Farba dośc szybko opada, pozostaje tylko mocny zapach rozpuszczalnika.
jakubas101
Kontakt:

Post autor: jakubas101 »

vtulpsxf nie sraj żarem ;) Zapach to raczej oczywiste, że będzie się roznosił. Farba zanim doleci do tego Twojego koła zdąży wyschnąć i dolatuje w formie powiedzmy kurzu. Podkład pewnie jakieś nitro to wysycha na momencie.
DeStRoY
misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Sprawdzałeś czy nie zafarbowało okolicznych ferm? Pamiętaj, że spray ten mógł zatruć kury, a to może być niebezpieczne dla ludźi.

Okej, a teraz na poważnie- twoje pytanie to nie była żadna prowokacja i pytasz się o to na prawdę, bo się boisz?
Kammil
Kontakt:

Post autor: Kammil »

Co raz głupsze pytania ktoś zadaje na tym forum... Lepiej idźcie pojeździc do lasu zamiast wypisywac takie głupoty :roll:
adrian50005
Kontakt:

Post autor: adrian50005 »

Obrazek
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=57189
http://tiny.pl/hc83d Moje Allegro
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Fonika pisze:Spray na pewno nie przemieścił się do pokoju obok :P.
ja malując obręcze w łazience pomalowałem całe mieszkanie ;)
Nawet w pokoju z przymkniętymi drzwiami miałem syf. Na wszystkich meblach miałem czerwony pył, panele tak samo. Pół dnia potem to sprzątałem.
Nie jest źle - pył lakierniczy ściera się mokrą szmatką. Jedynie elementy z plastików (np wanna) dłużej trzymają kolor.
Ja więcej w domu nie maluje, chociaż patrząc na efekt i tak było warto :)
Obrazek
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

SeraaX pisze:ja malując obręcze w łazience
:lol:

Swoja drogą, jaką dokładnie malowałeś farbą i jak się trzyma?
ODPOWIEDZ