Dobra Tarczówka do 1000zl
Dobra Tarczówka do 1000zl
Cześć! Chciałbym przeznaczyć do 1000zl na dobrą tarczówkę hydrauliczną (hamulec, tarcza, klamka, piasta) . Prosze o pomoc w wyborze. Serdeczne dzięksy. Pozdrawiam gorąco!
1.Za jakies 700zl masz Grimece System12 razem z piasta. S12 ma 4 tloczki, system otwarty i dosc duza pojemnosc ukladu co powoduje ze wolniej sie nagrzewa, a i jest na dot czyli zwykly plyn hamulcowy.
2.Hayes HFX-9DH(700), dwa tloczki 200mm tarcza w sumie porzadny hamulec, sila hamowania podobna jak w S12, z tym ze lepsza jakosc wykonania klamki, ma bardziej twardy punkt hamowania.
+piasta np.FUNN Big Bertha 285zl.
3.Moze jakis uzywana Magura np. Gustav albo Louisa.
Gustava masz opis w testach na dhzone.
2.Hayes HFX-9DH(700), dwa tloczki 200mm tarcza w sumie porzadny hamulec, sila hamowania podobna jak w S12, z tym ze lepsza jakosc wykonania klamki, ma bardziej twardy punkt hamowania.
+piasta np.FUNN Big Bertha 285zl.
3.Moze jakis uzywana Magura np. Gustav albo Louisa.
Gustava masz opis w testach na dhzone.
Te karolek wes sie wleb walnij o co si chodzi z grimeca pewnie nastyepny gnojek co na oczy nie widzial a co dopiero mowic o jezdzeni. A cwaniaku wzioles pod uwage ze on mowil o 1000zl z piasta wiec o czym ty mowisz HFXmag(920zl) a ztarcza 200mm 980zl ktory nie jest duzo mocniejszy od zwyklej 9 no moze poza badzriej lekkimi materialami.
Hope a ktory bo mini to troche cienki hebel 679zl
hope m4 780- to jest fainy hebel nie powiem
hope mono 6ti - 980zl(6 tloczkow)
Zarowno hayes, hope jak i grimeca sa na dot.
Najwiekszy plus grimeci to tanie czesci, malo klopotow conajmniej ja nie mialem a mam juz druga
Hope a ktory bo mini to troche cienki hebel 679zl
hope m4 780- to jest fainy hebel nie powiem
hope mono 6ti - 980zl(6 tloczkow)
Zarowno hayes, hope jak i grimeca sa na dot.
Najwiekszy plus grimeci to tanie czesci, malo klopotow conajmniej ja nie mialem a mam juz druga
-
- Kontakt:
Zobacz tą aukcje chyba nie musze nic dodawać :-)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24036668
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24036668
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Do Bender
Wiesz, jak Ty jestes Bender to ja mam 3 takie chamulce na jednym kole... wiec nie wyskakiwal bym z Tym tekstem. Tylko sie kompromitujesz! Zreszta nie wiem czemu uwazasz, ze nikt takiego hamulca nie ma i na nim niejedzil. Chyba tlyko Twoja ignorancja daje Ci pewnosc siebie...
Swoja droga, jak jestes taki bender to skoczyl bys chociaz mojego dropa... to mze byla ba z Ciebie chociaz namiastka Bendera...
Swoja droga, jak jestes taki bender to skoczyl bys chociaz mojego dropa... to mze byla ba z Ciebie chociaz namiastka Bendera...
A ja polecilbym XT bardzo wytrzymalu hampel i dlugowieczny, teraz beidze lecial czwarty sezon a hamulec nie ma zadnych wyciekow , klamka nie lapie luzow, tak na dobra sprawe to jedycha czesc ktorej nie musialm zmieniac albo naprawiac przez cale te 3 lata a hebelek ma naprawde wielka sile i super modulacje, i nie rozczulam sie nad nim, mam ciezkiego fula i naprawde ma co robic umnie hampel przez caly czas. Polecam wlasnie XT bo mam, katuje i nienazekam!!! :]
Pozdro Majkel
Pozdro Majkel
ja sie nie kloce, tylko nie rozumiem kolesia ktory naskakuje na mnie nie wiadomo za co... powracajac do tematu moge polecic tylko stare hayesy dh pro, ktore juz sa owiane legenda, hamuja bardzo dobrze, modulacja tez ok, oczywiscie wszystko kwestia gustu. mozna tanio wyrwac komplet, chyba nawet w cenie ok. 1000. nie polecam natomiast srama 9.0, ktory zyje wlasnym zyciem, a zaczyna normalnie dzialac po dokonaniu w nim kilku przerobek. nie wiem jak z podobnymi konstrukcjami - xt i grimeca s8. jezdzilem troche na hope'ach m4, ale troche za malo zeby cokolwiek o nich powiedziec. wsio.
A teraz panowie ktorzy wypowiadali sie za hope mono 6 ti, niech mi kurwa powiedza skad wiecie kur.wa ze , Jest najelpszy??, macie go?? gadaliscie z peatem?? czy zobaczyles cene 980 zl i on jest de best?? czy przeczytales kolejnny denny artykul w jakies gazetce??
a co do tematu:
ja mam na przodzie Louise z roku 00", hebel zatrzymuje mojego sztywniaka i mnie 60 Kg w miejscu z tarcza 160mm, problemow znim nie mialem zadnych,[ wczesniej byl jezdzony przez brata, w fullu merdiy dominator... ] i on i ja mielismy spokojne zycie z tym heblem..., jedyna wada tych hampli sa plastikowe raczki... kolega ma gustava, moja louisa tylko wiekszy power...
a co do tematu:
ja mam na przodzie Louise z roku 00", hebel zatrzymuje mojego sztywniaka i mnie 60 Kg w miejscu z tarcza 160mm, problemow znim nie mialem zadnych,[ wczesniej byl jezdzony przez brata, w fullu merdiy dominator... ] i on i ja mielismy spokojne zycie z tym heblem..., jedyna wada tych hampli sa plastikowe raczki... kolega ma gustava, moja louisa tylko wiekszy power...
[quote="karol_trz"]stary jak masz tyle kasy to tylko Hayes MAG albo któryś Hope, jak dobrze poszukasz to sie zmieścisz w tysiąsu...nie kupuj Grimeki, ani też HFX-9...[/quote]
Uzywalse ktoregos z tych hampli?
czy moze poprostu masz taka opinie?
Ja mam Hayesa HFX-9HD, i jest to super hampel!
Pozdro
Uzywalse ktoregos z tych hampli?
czy moze poprostu masz taka opinie?
Ja mam Hayesa HFX-9HD, i jest to super hampel!
Pozdro
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!