Pierwszy raz w górach
Pierwszy raz w górach
Witam. W najbliższym czasie razem z paroma kolegami zamierzam pojechać w góry. Nikt z nas jeszcze nię był w górach z rowerem. Jednogłośnie wszyscy powiedzieli ,że chcą jechać do Wisły na stożek(mi się też to bardzo podoba).
Mam pare pytań, a mianowicie :
1.)Czy znajdzie sie jakaś traska dla początkujących ?
2.)Jak najlepiej wwozić rower krzesełkiem ?? (wszyscy mi mówią że za sztyce/siodełko ,ale to wszystko sięnie urwie ??:D)
3.)Jak z warunkami na trasie ?? Dba ktoś o trasy na Stożku?
Mam pare pytań, a mianowicie :
1.)Czy znajdzie sie jakaś traska dla początkujących ?
2.)Jak najlepiej wwozić rower krzesełkiem ?? (wszyscy mi mówią że za sztyce/siodełko ,ale to wszystko sięnie urwie ??:D)
3.)Jak z warunkami na trasie ?? Dba ktoś o trasy na Stożku?
-
- Kontakt:
Na Stożku szczerze mówiąc każdy początkujący da sobie radę. Praktycznie każda jest do zjechania przez początkującego. Jedyną rzeczą z jaką możesz miec problem to pierwszy las trasy Pucharowej
Polecam na dzień dobry pojechanie trasą b-line , gdzie jest niezły chillout a jak się już nieco bardziej rozgrzejesz to polecam Gagatówkę ( to jest ta trasa gdzie stoi wallride). Potem jak Ci lepiej pójdzie to możesz próbować swoich sił od trawersu wpadając dalej na trasę Pucharową do drugiego lasu.

Polecam na dzień dobry pojechanie trasą b-line , gdzie jest niezły chillout a jak się już nieco bardziej rozgrzejesz to polecam Gagatówkę ( to jest ta trasa gdzie stoi wallride). Potem jak Ci lepiej pójdzie to możesz próbować swoich sił od trawersu wpadając dalej na trasę Pucharową do drugiego lasu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Trasy bardzo fajne! A w piątek zostały odnowione przez Pana Tomka i bielskich rowerzystów, więc nic tylko wpadać.Cowabunga! pisze:3) Trasy moim zdaniem w stanie ok, czasem się tarka trafi, trochę dołów też się znajdzie. W czwartek było już bardzo sucho
Jasne! Praktycznie jak wszędzie. B-line, A-line, trasa z wallride'em - na spokojnie do ogarnięcia bez spinania pośladów. Pucharówka może być ciut trudniejsza jak na pierwszą wizytę w górach, co nie znaczy, że nie jest do zjechania.wexe pisze:1.)Czy znajdzie sie jakaś traska dla początkujących ?

-
- Kontakt:
Mapa niby jest przy wyciągu, ale trochę nie oddająca tras mi się wydawała
B-line jest na prawo od wyciągu, przy stołach, A-line zaczyna się wyżej, trzeba podejść pod schronisko, jeszcze wyżej pucharówka. Żeby wjechać do dolnego lasu trzeba patrzyć w lewo, raczej widać początek. Reszta jak na tacy, z góry widać pięknie.