Wielkość opon Maxxisa
-
- Kontakt:
Wielkość opon Maxxisa
Witam. Poproszę o poradę czy warto pakować do bika opony o rozmiarze 2,7. Chce kupić Miniona DHF i DHR. Na przód 2,5 42a 2-ply, a na tył 2,7 60a 2-ply. I nie wiem czy jest sens pakować na tył 2,7 bo możne 2,5 w zupełności wystarczy, a możne na przód i tył 2,7. Ramę mam Mondrakera Prayera więc 2,7 powinno wejść. W górach jestem bardzo rzadko, ale chce mieć komplet konkretnych opon na wypady,a u siebie na miejscu będę używał innego zestawu. Pozdrawiam
Nie widze sensu. Jeżdże na 2.5 i nic im nie brakuje, zachowują się lepiej od wielu opon konkurencji. Inna sprawa, ze szersza opona na tył jest bezsensownym pomysłem. Jak coś to szersza na przód ale i tak w 2.7 bym nie szedł. Moze jako dodatkowa opona na trasy pełne sypkiego pyłu, w który zapada się rower (wiem, że w us popularne rozwiązanie w pustynnych stanach) ale tak to bez sensu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tak, na polskę. No teraz zerkam,i nie ma ani HR-ów ani DHR-ów w 60a w podwójnym oplocie. Więc tak, albo DHR w rozmiarze 2,7 w mieszance 60a, albo 2,5 w mieszance 42a lub HR w rozmiarze 2,5 42a. Tylko boje sie, że na tyle ta miękka guma zejdzie mi bardzo szybko. Z drugiej strony jak spędzam w górach 10 dni w roku to chyba na troche wystarczą:) jak jest z tymi 42a??
-
- Kontakt:
mieszkam w "gorach" i:
1. jezdze na komplecie Minioniow DHF 2-ply , z przodu 42a z tylu 60a, oba w szerokosci 2,5. Ani wezszej, ani szerszej nie widze u siebie sensu.
2. zdecydowanie odradzam Ci DHR na tyle, bo roznicy w hamowaniu ani napedzaniu nie widze zadnej, za to DHF z tylu znacznie lepiej trzyma w zakrecie.
1. jezdze na komplecie Minioniow DHF 2-ply , z przodu 42a z tylu 60a, oba w szerokosci 2,5. Ani wezszej, ani szerszej nie widze u siebie sensu.
2. zdecydowanie odradzam Ci DHR na tyle, bo roznicy w hamowaniu ani napedzaniu nie widze zadnej, za to DHF z tylu znacznie lepiej trzyma w zakrecie.